Skocz do zawartości

[Latarka]Mactronic Noise BPM300LM a Mactronic Scream lub coś innego?

kris77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam oświetlenia na przód, raczej na asfalt. Zdarza mi się czasem wracać z wycieczki za miasto na moim crossie nocą i chciałbym widzieć co jest przede mną aniżeli tylko być widocznym za pomocą zwykłego migającego światełka. Nie pędzę po drodze więc coś dla prędkości ok. 20km/h byłoby wskazane, aby móc z wyprzedzeniem widzieć dziury i nierówności, tudzież wyłaniające się studzienki. Koszt ciężko mi określić jeśli się uda coś sensownego znaleźć do 100zł ze wszystkim to będzie dobrze, ale wstępnie po przeglądnięciu kilku tematów wybrałem droższe lampki wspomniane w temacie. Nie wiem która z nich jest lepsza. Wytrzymałość przy raczej silnym świetle powinna oscylować wokół 3h.

Napisano

Z tych dwóch Noise będzie o wiele lepiej świecił, w zupełności wystarczy na powroty do domu, będziesz mógł z nią śmiało śmigać po lasach i to dużo szybciej. Ma bardzo dobre mocowanie i system łądowania na usb. Miałem i bardzo polecam :)

Napisano

Witam. Jestem po pierwszych testach Noise 300. Zastanawialem sie nad modelem Noise 500 ale budzet ograniczal (rowniez Screama bralem pod uwage ale on jest na baterie a nie mam ani ladowarki ani akumlatorkow i jego zakup by wyszedl niewiele taniej niz Noise 300)... Dotychczas uzywalem tanich lampek sygnalizujacych tylko pozyjce. Nazie jestem pod ogromnym wrazeniem lampki:) jezdzilem tylko po miescie i wykorzystywalem dwa najnizsze tryby. W calkowitych ciemnosciach chyba ten drugi od gory jest lepszy niz najmocniejszy poniewaz oko sie szybciej przyzwyczaja i mniejszy kontrast pomiedzy terenem oswietlonym a nie oswietolnym. Jak dla mnie to swiatla jest na tylle ze mogla by go nawet bardziej rozpraszac. Byl to powod dla ktorego nie kupilem zadnej latarki. A tym bardziej te z zoomem zniechecaly mnie okraglym rozkladem swiatla. Ale moze to dlatego ze jezdze szybko na moim ciezkim klocku enduro:) Swieci rewelacyjnie, chcialbym prztestowac 500. W praktyce pewnie nie wykorzystywal bym dwoch najwyzszch trybow w jezdzie miejsko-mieszanej. Jakosc wykonania bardzo fajna, wszystko swietnie pasuje. na razie przetstowalem w calkowicie ciemnych uliczkach osiedlowych:) W tygodniu wybiore sie nad bulwary nad Wisla albo do Lasku Wolskiego to przetestuje dokladniej:)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Moim zdaniem Noise 300 (mactronic lub moon x power), w cenie do 200zł to bardzo dobre światło.

Jeżeli nie zamierzasz wydawac sporo więcej, to nie ma się nad czym zastanawiać.

Po chodnikach, ulicach światła nie zabraknie.

Co innego szybka jazda między drzewami, snop w noise jest po prostu za wąski.

Czas pracy przy mieszanym użytkowaniu ok.3h.

Uchwyt, mocowanie wszystko bez zastrzeżeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...