Skocz do zawartości

[licznik+telefon] Rozbieżności między licznikiem a aplikacją Endomondo

Legion84

Rekomendowane odpowiedzi

O paru dni korzystam z aplikacji na telefon Endomondo. Jednak zauważam rozbieżności między pomiarami z tej aplikacji a pomiarami z licznika m.in odległość ( różnica +/- 1 km), średni km/h, maks prędkość. Czy korzystacie z tej aplikacji i moglbyście powiedzieć jak to u Was wygląda.

Dodam, że przebyta odległość w liczniku jest ustawiona dobrze ( sprawdzona wg słupków na drodze rozstawionych co 100m od siebie).

Śmigam na Endomondo od momentu zakupu roweru.

Niemal zawsze mam rozbieżności i zawsze one będą występować.

Oto niektóre z problemów:

- jazda z minimalną prędkością powoduje wyłączenie ruchu w Endo - czyli aplikacja zatrzymuje się

- niektóre modele telefonów źle znoszą AUTOPAUZE w Endo !!! Mój HTC DHD nie ma z tym problemów ale SONY-ERICSSONY tak i to bardzo - rozbieżność na 80km może dojść do 10km !!!

- GPS - mocne zachmurzenie nieba, gęsty las może powodować zrywanie geolokalizacji

- oszczędność energii w wersji PRO na niektórych telefonach tez może powodować rozbieżność pomiaru

Ostatnio leciałem 160km i rozbieżność pomiędzy ENDO a licznikiem była 800metrów :)

O paru dni korzystam z aplikacji na telefon Endomondo. Jednak zauważam rozbieżności między pomiarami z tej aplikacji a pomiarami z licznika m.in odległość ( różnica +/- 1 km), średni km/h, maks prędkość. Czy korzystacie z tej aplikacji i moglbyście powiedzieć jak to u Was wygląda. Dodam, że przebyta odległość w liczniku jest ustawiona dobrze ( sprawdzona wg słupków na drodze rozstawionych co 100m od siebie).

Przeczytaj ten wątek http://www.forumrowerowe.org/topic/118307-endomondo-problemprzerywanie-treningu-w-przypadkowych-momentach/page__st__40

A ja zdecydowanie polecam to - http://www.sportstracklive.com. NIedługo opiszę więcej program. Rozbieżność kilometrowa względem licznika ok. 1 %. Ostatnie 112 km - różnica względem licznika 200 metrów. W endomondo różnice miałem ok. 10%, dlatego szukałem czegoś innego..... i znalazłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...