Legion84 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 O paru dni korzystam z aplikacji na telefon Endomondo. Jednak zauważam rozbieżności między pomiarami z tej aplikacji a pomiarami z licznika m.in odległość ( różnica +/- 1 km), średni km/h, maks prędkość. Czy korzystacie z tej aplikacji i moglbyście powiedzieć jak to u Was wygląda. Dodam, że przebyta odległość w liczniku jest ustawiona dobrze ( sprawdzona wg słupków na drodze rozstawionych co 100m od siebie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Jest to spowodowany maksymalną dokładności GPS (ok 3m). Aplikacja rysuje trasę linią prostą, a licznik zlicza każdy metr (jazda zygzakiem itp). Dlatego aplikacja będzie zawsze trochę mniej dokładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Śmigam na Endomondo od momentu zakupu roweru. Niemal zawsze mam rozbieżności i zawsze one będą występować. Oto niektóre z problemów: - jazda z minimalną prędkością powoduje wyłączenie ruchu w Endo - czyli aplikacja zatrzymuje się - niektóre modele telefonów źle znoszą AUTOPAUZE w Endo !!! Mój HTC DHD nie ma z tym problemów ale SONY-ERICSSONY tak i to bardzo - rozbieżność na 80km może dojść do 10km !!! - GPS - mocne zachmurzenie nieba, gęsty las może powodować zrywanie geolokalizacji - oszczędność energii w wersji PRO na niektórych telefonach tez może powodować rozbieżność pomiaru Ostatnio leciałem 160km i rozbieżność pomiędzy ENDO a licznikiem była 800metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Dzięki Panowie za te informacje:) Czyli zostaje przy swoim liczniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 +/- 1km to i tak badzo dobrze. Zwykle GPS daje błąd rzędu 5-6%, a przy kiepskim sygnale nawet do 10%. Zauważyłem też, że co program, to wyniki na tych samych danych GPS dają różne wyniki - więc algorytm liczenia trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcineq30 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 O paru dni korzystam z aplikacji na telefon Endomondo. Jednak zauważam rozbieżności między pomiarami z tej aplikacji a pomiarami z licznika m.in odległość ( różnica +/- 1 km), średni km/h, maks prędkość. Czy korzystacie z tej aplikacji i moglbyście powiedzieć jak to u Was wygląda. Dodam, że przebyta odległość w liczniku jest ustawiona dobrze ( sprawdzona wg słupków na drodze rozstawionych co 100m od siebie). Przeczytaj ten wątek http://www.forumrowerowe.org/topic/118307-endomondo-problemprzerywanie-treningu-w-przypadkowych-momentach/page__st__40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Najbardziej "okłamuje" na prędkościach - przynajmniej w moim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszooo Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 to są właśnie uroki GPS'a . ja osobiście wolę "stary dobry" i tradycyjny licznik bez gadżetów;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 A ja zdecydowanie polecam to - http://www.sportstracklive.com. NIedługo opiszę więcej program. Rozbieżność kilometrowa względem licznika ok. 1 %. Ostatnie 112 km - różnica względem licznika 200 metrów. W endomondo różnice miałem ok. 10%, dlatego szukałem czegoś innego..... i znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Mi endo względem licznika na 20-30km oszukuje około 1,5-1,7 km. Przy 60 km miałem ponad 2km Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.