bryla33 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam, od pewnego czasu żaden z programów nie nagrywa mi tras ani Moje Trasy ani Endomondo ani Sports Tracker. Są to pewnie jakieś ustawienia modułu GPS, ale przeglądałem je i nic nie znalazłem. Miał ktoś taki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 A masz odbiornik GPS włączony i złapałeś sygnał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Odbiornik włączony. Przejeżdżałem trasami, na ktorych wcześniej nie było problemów z rejestrowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ok włączony ale czy łapie sygnał ?? trochę dziwne aby naraz na 3 urządzeniach nagle przestało dizałać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Właśnie trochę dziwne, że nagle we wszystkich programach przestało rejestrować. Tak jak pisałem: jeździłem trasami gdzie wcześniej nie było problemów z sygnałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 A czy programy do "łapania Fixa GPS" działają ?? GPS Status GPS Test I czy przy poruszaniu się (chodzenie. rower samochód itp) pokazują prędkość ?? Trzeba rozpoznać czy to wina oprogramowania do zarządzania GPS czy Programów rejstrujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ściągnąłem GPS Test, ale nie miałem możliwości się przejechać. Z tego wynika, że nawiązuje połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo202 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Wygląda na to, że odbiornik łapie sygnał, także problem leży pewnie gdzieś po stronie oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Udało mi się przejechać i sprawdzić znowu. Trasa taka jak ostatnio (nie zarejestrowało) i o dziwo dzisiaj jest cała...już nie wiem o co chodzi. Jak na razie temat do zamknięcia. Dziękuję za zainteresowanie i pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galbo Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 @bryla33 Trudno wróżyć na odległość, ale myślę że poprostu Twój odbiornik GPS był włączony ale nie złapał sygnału. Na zrzutach, które zamieściłeś widać, że odbiornik zafiksował się tylko na 4 satelitach i podaje pozycję z dokładnością około 100 metrów, a to bardzo słaby wynik.To że wcześniej w danym miejscu nie miałeś problemu ze złapaniem fixa niestety nic nie znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 @bryla33 Trudno wróżyć na odległość, ale myślę że poprostu Twój odbiornik GPS był włączony ale nie złapał sygnału. Na zrzutach, które zamieściłeś widać, że odbiornik zafiksował się tylko na 4 satelitach i podaje pozycję z dokładnością około 100 metrów, a to bardzo słaby wynik.To że wcześniej w danym miejscu nie miałeś problemu ze złapaniem fixa niestety nic nie znaczy. @bryla33 Racja... 4 satelity to trochę mało Powiedz jeszcze gdzie trzymasz telefon podczas nagrywania trasy. Dobrze było by abyś przed trasą złapał Fixa.... na balkonie (jeszcze w domu) tak z 6,7 satelit. Wtedy przy włączaniu na rowerze szybciej znalazł fixa z większej ilości satelit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Telefon trzymam w tylnej kieszeni w koszulce. Te 4 satelity złapało właśnie z balkonu. Dobrze było by abyś przed trasą złapał Fixa.... na balkonie (jeszcze w domu) tak z 6,7 satelit. Wtedy przy włączaniu na rowerze szybciej znalazł fixa z większej ilości satelit. Wystarczy je jednorazowo złapać żeby później łatwiej się z nimi łączyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P1u70 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Jakiś czas temu miałem tak, że złapało mi z 25km tylko 7km. Ale później już ok, nie raz łapie po kilkunastu metrach, nie raz po 1km-3km. Mam Nokie C6 na Symbianie i zawsze uruchamiam WAP w ustawieniach przed jazdją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galbo Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Wystarczy je jednorazowo złapać żeby później łatwiej się z nimi łączyło? Niestety nie. Żeby telefon szybko łapał sygnał trzeba dość często ściągać poprawki. Poczytaj w sieci o programie GPS Status, u mnie na Galaxy S+ znacznie skrócił czas potrzebny na złapanie fixa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Ściągnąłem tą aplikację i ściągnąłem te fix'y. Za jakiś czas napiszę czy jest lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.