kaacka Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 witam po dlugiej przerwie zmienilem kaseta na pg850, lancuch na pc48 i wydawalo by sie ze ok. wyregulowalem przerzutke, ladnie zmienia przelozenia, noi wogole wszystko ok. poki na niego nie wsiadlem. porazka. pod obciazeniem - jak mu mocniej depnac - lancuch skacze jak zaba po sasiednich koronkach co jest nie tak :?: zadnych luzow pod reka nie czulem - a moze "niewyczulem".... mieliscie tez cos podobnego :?: cholery idzie z tym dostac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jak jest nowy to zrób z 200-300km i wtedy, jak nie bedzie dobrze, mozesz sie martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Mysle ze nawet 50-100km wystarczy. U mnie zmienilem lancuch z hg 73 na Z9000 dopiero po 2150km i sie przystosowal po ok 200km. Nastepnie zamienilem z powrotem po 3400km z Z9000 na Hg 73 do teraz i przystosowal sie po ok 100km. Teraz juz bede je zmienial co 500km bo tak dlugo by naped juz niepociagnal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jeżeli zestaw jest nowy, a łańcuch skacze po sąsiednich trybach, to może jednak przerzutka nie jest dobrze wyregulowana? Próbowałeś ją doregulować ogranicznikiem przy manetce? Pozdrówko dociekliwe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaacka Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 dla dociekliwych dodam ze przerzutka przenosi pieknie i w gore i w dol - przerzutka wg mnie jest ok. zestaw - lancuch i korba - jest nowy. rozumiem ze uzywane czesci trzeba jakos ze soba dotrzec. nie wiedzialem tylko ze nowe tez a zesh si emachnalem - lancuch i kaseta sa nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Przenosić w górę i w dół owszem, może, co nie zmienia faktu, że mogą być małe nieścislości w regulacji - które to nieścisłości, nie upośledzając pracy przerzutki, powodują własnie objawy, które opisałeś. Przerabiałam to u siebie, więc piszę z autopsji. Gdyby to była kwestia jedynie dotarcia się elementów napędu, łańcuch po prostu by przeskakiwał, a nie zahaczał o sąsiednie tryby. Na twoim miejscu zbadałabym sprawę dokładnie pod kątem właśnie regulacji przerzutki. Pozdrówko z uporem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaacka Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 hmmmmm...... no wlasnie ciociu Eciu - teraz to ja nie jestem pewien czy on skacze na sasiednie koronki czy przeskakuje na biezacej. przyznaje ze o tym nie pomyslalem. chyba jednak podjade do serwisu pogadac. pozdrowko zaniepokojone :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 hmm.... ja miałem podobą sytuacje... zaczy łańcuch mi przeskakiwał na jednym trybie (nie na sąsiednie), co ciekawe problem występował tylko na 3 i 4 trybie, czyli na trybach, których najczęściej używam. Zmieniłem kasete, na używaną i problem ustąpił... bez zmiany łańucha. Nawet sie docierać nie musiało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Po prostu miałes wyrobione te tryby, dlatego przeskakiwał. U kaacka sprawa ma się chyba trochę inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Miałem na początku taki sam problem jak u kaacka i pomogła regulacja przerzutki. Teraz już wszystko jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaacka Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 witam chlopaki i dziewczeta wiec sprawa ma sie tak..... lancuch skacze na kazdym trybie, kaseta jest nowa, lancuch zreszta tez. przerzutka jest wyregulowana. problem pojawia sie TYLKO jak sie mocniej depnie, przy spokojnej jezdzie - czytaj niemal jak spacer piechota - jest wszystko ok, przelozenia zmienia szybko i dosc ladnie. a w serwisie jak do tej pory nie bylem tak dzisiaj juz tez na pewno na to zapozno :029: i ciagle nie wiem co moze byc powodem... :025: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrison Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 mam ten sam problem co autor tematu... łancuch mam stary (ok. 800km)... wymienilem przednia kasete (bo to niej lancuch mi przeskakiwal) jednak to nic nie dalo. dalej ten sam problem mam jedynie nadzieje ze wymiana łancucha cos pomoze (podobno po pewnym czasie łancuchy sie wydluzaja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaacka Napisano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 witeczka to ja sie wtrace bo sprawa juz rozwiazana.... kaseta byla wadliwa. gosc ze sklepu wzial to w swoje rece, sram przyslal nowa kasetepo tygodniu co i tak jest szybko, ale sklep zalozyl mi nowa kasete od reki, rowerro ani dnia nie spedzilo w tym czasie w ich serwisie wymiana gwarancyjna - powodu dla ktorego lancuch sobie skakal po calej kasecie nie zna nikt. rybnik, sklep na mlynskiej - gdyby ktos pytal :wink: i wybor maja spory, i ceny przyzwoite, i ludzie normalni pozdrowko zadowolone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Ciekawe co na to fanatyczni zwolennicy kaset Srama;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrison Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 no to zazdroszcze bo u mnie wymiana kasety na nową nic nie dala i mam sie o co martwic... chociaz mozliwe ze dzieki tej wadzie moi rodzice kupia w koncu jakis normalny rower a nie cale zycie na makrokeszu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 witeczka to ja sie wtrace bo sprawa juz rozwiazana.... kaseta byla wadliwa. gosc ze sklepu wzial to w swoje rece, sram przyslal nowa kasetepo tygodniu co i tak jest szybko, ale sklep zalozyl mi nowa kasete od reki, rowerro ani dnia nie spedzilo w tym czasie w ich serwisie wymiana gwarancyjna - powodu dla ktorego lancuch sobie skakal po calej kasecie nie zna nikt. rybnik, sklep na mlynskiej - gdyby ktos pytal :wink: i wybor maja spory, i ceny przyzwoite, i ludzie normalni pozdrowko zadowolone na młyńskiej czyli u Irka? a to tam kupiłeś tą kasete? kurde co oni się w tym sklepie nagadają i bajeru na cisną zanim coś kupisz... byłem tam kilka razy ale nie kupiłem nic ,fakt dobre zaopatrzenie ale obsługa mi nie leży. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrison Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 jesli chodzi o moje problemy to na szczescie wszystko juz dobrze przelozylem łańcuch z drugiego (nieużywanego) górala i wszystko ok... przeskakiwanie zlikwidowane, nawet po bardzo mocnych naciskach pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaacka Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 na młyńskiej czyli u Irka? a to tam kupiłeś tą kasete? kurde co oni się w tym sklepie nagadają i bajeru na cisną zanim coś kupisz... byłem tam kilka razy ale nie kupiłem nic ,fakt dobre zaopatrzenie ale obsługa mi nie leży. pozdro taa wlasnie tam. bajeruja faktycznie ile wlezie - ale jak wie3sz co chcesz i do czego to juz nie bajeruja. facet powie ci konkretnie czy tak czy nie. ale jak nie wiesz czego szukasz to tak cie zbajeruje ze az milo i wyjezdzasz sprzetem za 10 patykow bo cie na niego stac i super bedziesz sie na nim "prezentowac" zeby zyc musza sprzedawac - i to wlasnie robia pozdrowko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.