Skocz do zawartości

[Trening] Które zdolności trenować?, rower stacjonarny czy trenażer?, jak trenować w zimę?

mesteken

Rekomendowane odpowiedzi

Heh Nabiał trafiłeś w sedno, od kilku tygodni mam już roweru dość po całym sezonie jeżdżenia. Teraz najchętniej robiłbym coś innego i to samo polecam innym. Jak ktoś przymierza się do startowania w przyszłym roku, to do końca roku może niemal zapomnieć o rowerze. Lepiej zacząć robić coś innego, uruchomić inne mięśnie, ,,zapomniane'' w czasie roku. Basen, bieganie, siłownia, boks itp. do wyboru do koloru. Razem z kolegami kopiliśmy sobie rękawice bokserskie i zaczęliśmy się ,,lać'' ze sobą. Komicznie to wygląda :icon_mrgreen: , a zmęczyć się można konkretnie. Potem bolą wszystkie mięśnie, całe ciało pracuje. Polecam :).

z tym zapominaniem o rowerze na 2-3miesiace to niezbyt dobry pomysl, jak ktos stawia sobie rozwojowe cele na przyszly sezon, o robiacych konkretne wyniki nie wspominam, bo oni wiedza co i jak

po prostu po 2-4 tygodniach przerwy od roweru powoli zaczac rowerowanie, ale raczej jako dodatek

Jeżeli chodzi o wypalenie, to to raczej u mnie odpada. W kończącym się teraz sezonie prawie nic nie jeździłem. Od 4 tygodni staram trzymać się ustalonego planu, póki co jeżdżę, uprawiam ćwiczenia siłowe (w domu z kettlebellem) i biegam.

O rowerze stacjonarnym już nie myślę. Zaopatrzę się w jakiś trenażer, myślę o tym niby niemieckim za 299 zł z allegro.

Ani myślę o wypaleniu. Dodatkowo bieganie - czynność której wcześniej bardzo nie lubiałem - nawet mi się spodobało. Myślicie, że przez całą zimę można biegać? Jak napisał Friel do końca bazy II należy już odchodzić od innych dyscyplin wytrzymałościowych i skupić się na tej właściwej. Być może znajdzie się tu ktoś kto obali tę tezę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...