Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zwykle na różnych forach jest coś takiego jak powitalnia, tu tego nie znalazłem, więc w moim pierwszym poście zakładam taki temat. Może się jeszcze jakimś nowicjuszom przyda.

A teraz kilka słów przedstawienia: mieszkam w Katowicach (niedaleko Muchowca), śmigam po okolicznych lasach trekkingowym Cube. Czasami po południu kilku-kilkunastokilometrowe przejażdzki, czasem coś trochę większego, np. Pszczyna. Namówiony przez kumpla wystartowałem niedawno w maratonie MTB w Głuszycy, wyprzedziłem na mecie o 1 sekundę Włoszczowską (niestety nie Maję, tylko jej mamę :laugh: ), ale nadal nie jestem pewien czy wspinanie się z tętnem w okolicach 200 to jest to co kocham :laugh: .

Za to wycieczki turystyczno-krajoznawcze - jak najbardziej!. Niestety wśród znajomy mam albo harcore'owców (poniżej Mega u Golonki nie rozmawiają), albo zupełnych lajciarzy co kończą jazdę przy pierwszym barze na Muchowcu :). Brakuje środka. Więc do takiego "środka" chętnie poznałbym towarzystwo.

W miarę mam opanowane planowanie tras na nawigacje Garmina, więc w razie potrzeby mogę pomóc.

No to chyba tyle na pierwszy wpis :bye2:

Napisano

Witaj mokipera w ŚGR :)

Kiedyś CzikO próbował coś w ten deseń uskutecznić, ale jak widzę temat został usunięty, zapewne z powodu iż nie cieszył się zainteresowaniem. Może tym razem będzie inaczej. Pomysł na powitalnię jest ok, zwłaszcza, że coraz więcej ludzi przybywa... co cieszy :)

Napisano (edytowane)

Cześć. Uprzedzę Filipa i zapytam jakie masz tempo. Bo go to na pewno interesuje :D heheczki :D

pozdrower!;]

A Ty deejv nie poprawiaj mnie :D

Trzeba było pisać bez takich, tych, tamtych ...

Edytowane przez DEVILEK
Napisano

Witam, witam ;)

Miło, że mamy w gronie kolejną osobę chętną do jazdy i to nie tylko po bułki.

Małe zapoznawczo-rowerowe spotkanie, bardzo chętnie, o ile po pierwszym razie jeszcze się pojawisz :whistling: Żartuje, nie ma z nami tak źle, grupa jest dość zróżnicowana ;)

Napisano

Witam wszystkim trochę późno, ale jest! Na początku warto było taki post założyć :teehee:

Może znów zlot na Stargańcu pieczenie kiełbasek i spożywanie izobronków w celu dalszej integracji bo jak widać grupa się rozrasta :woot:

Napisano

Dzięki, dzięki, za miłe powitanie :)

Jakie mam tempo? Że chodzi o średnie? No to na przykładach z ostatniego czasu:

Tu - jak na mnie - cały czas szybko: http://www.navime.pl/trasa/29960/Katowice+-+Pszczyna

Tutaj na granicy: http://www.navime.pl/trasa/28552/G%C5%82uszyca+MTB+%28Medano%29 (MTB maraton)

A tu rekreacja: http://www.navime.pl/trasa/13414/2012-04-28+Wypad+za+S1

Widzę, że śmigacie traski ponad 100 km. Nie wiem czy bym nie spuchł, najwięcej naraz robiłem gdzieś z 80. No ale kiedyś trzeba spróbować.

Napisano

Witam nowego członka naszej ekipy widzę ze rosniemy w siłę co cieszy i oby tak dalej mam nadzieje ze znów pojedziemy większą grupą gdzies razem pozdrawiam niech moc 2 kół będzie z wami

Napisano

Ponad 100 mówisz ... Jakoś ostatnio stało się to tradycją, że setka to ot tak. W zasadzie jesteśmy normalni i jeździmy po 50 km ;) Czasem się nam trafi jakiś trip z cyklu 160 km, z czego dobre 70 km po terenie górzystym ;)

Średnia w przedziale 29 w śląskim, spadająca do 22 w górkach. To na tyle, jeśli chodzi o czołówkę grupy, reszta nie martw się, po bułki nie jeździ ;)

Napisano

Oj tam, wtedy można było jeszcze przycisnąć! Co do tempa to asfaltem lajtowo się leci w granicach 35km/h nie mniej jednak zapraszamy na wycieczki. Tempo dostosowujemy do innych raczej

Napisano (edytowane)

Nie da rady mokipera, nie porzucamy ludzi na trasie ;) Jakby co to będziemy odpoczywali z Tobą do skutku (może być w przydrożnym barze), ...no chyba, że znikniesz bez słowa (znamy takie akcje) :P

Edytowane przez karpik75
Napisano

Uwazaj na bikera ostatnio na podjezdzie czekal na mnie na gorze i wlaczyl sobie stoper. co do sekundy mi wyliczyl ile na mnie czekal. tez myslalem ze nie dam rady a juz 3 wycieczki mam zaliczone 100 80 i 120 kilometrow i zyje chodz mam serce chore polecam z nami wypady

Napisano

Bo Filipowi, to chyba radość sprawia. Nie co się martwić. Jak ktoś nie daje rady faktycznie, to zawsze ktoś z nim jedzie ( dlaczego przeważnie to byłem ja ? ;) ), jak i cała reszta oczywiście czeka :)

Napisano

To fakt musi być bardzo stromo bym szedł do takiego tempa lub niższego. Ale swoją drogą lubię tak szybko zapier... wtedy mam równomierne tempo!

A przy wolnym się męczę co mnie z tempa wybija!