Skocz do zawartości

[Pompka] Teleskopowa czy zwykła ale alu ?

kaapeo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić pompkę do wożenia przy sobie (aktualnie mam jakąś beto za 15 zł co tylko potrafi denerwować, a nie pompować)

Waham się czy kupić plastikową ale za to teleskopową, czy aluminiową bez teleskopu, wiadomo teleskopowa lepiej wypada ale nie wiem jak z żywotnością :)

http://allegro.pl/pompka-rowerowa-merida-air-max-al-g-z-manometrem-i2513557766.html

http://allegro.pl/pompka-rowerowa-merida-air-max-tele-g-z-manometrem-i2556422816.html

Napisano

nie wiem jaki masz budżet ale polecam Topeak RaceRocket mam troche mocniejszą HP wersje ale ta pewnie Ci wystarczy, pompka super dosyć często używam i już uratowała w trasie. Pompka bardzo solidna, końcówka na Preste/Schrader odkręcana/dokręcana.

Pompka do roweru Topeak RaceRocket, różne kolory - Sklep Rowerowy i Turystyczny SZUMGUM - rowery, części rowerowe i akcesoria rowerowe. Sakwy rowerowe, przyczepki na rower

zajrzyj jeszcze do tego tematu ;)[pompka] mała i niezawodna max 19 cm - Akcesoria rowerowe - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

Napisano

Budżet na pompkę taki jaki podałem w przykładach, kolega ma plastikową teleskopową, i jest naprawdę świetna, ale ma niedługi czas i nie wiem, która z tych co wymieniłem będzie lepsza.

Co do tej pompki co podałeś, do amortyzatora mam pompkę z firmy Topeak i też spisuje się świetnie :) Ale tym razem budżet ograniczony.

Napisano

poczytaj jeszcze ten temat co edytowałem i dokleiłem może coś wpadnie w oko :) kiedy też będę musiał kupić pompkę do amora, masz może taką Topeaka Pompka rowerowa do amortyzatorów Topeak Pocket Shock DXG @ Sklep rowerowy Bikeman - Nowości 2012! ?? ciekawy jestem czy warta zakupu i jak się spisuje. I zastanawiam się jeszcze czy kiedyś kupić może sobie ciśnieniomierz, bo chyba pompka z Tesco podłogowa oszukuje. o takie coś mi chodzi Ciśnieniomerz Topeak SmartGauge D2 - Sklep Rowerowy i Turystyczny SZUMGUM - rowery, części rowerowe i akcesoria rowerowe. Sakwy rowerowe, przyczepki na rower

Napisano

Przeczytałem co nieco, fajna ta Topeak RaceRocket, jednak się na nią nie skuszą (mam do wymiany siodełko i koszyk do kupienia), składam i tak zamówienie u tego Allegrowicza co podałem więc przy okazji chciałem którąś meridę kupić :) Ta merida jest naprawdę dobrze wykonana i dobrze się pompuje, ale nie wiem którą wersję wybrać czy stawiać na teleskop czy na całą alu bez tele :sweat:

Jeżeli chodzi o pompkę do amortyzatorów, którą posiadam to jest dokładnie ta co podałeś (tylko chyba model z ubiegłego roku bo napis inny) kupiłem okazyjnie za dobre pieniądze, mogę śmiało powiedzieć, że pompuje bardzo dobrze, ciśnienie raczej dobre wskazuje, i nie żałuję że ją kupiłem, nawet nie wiedziałem, że jedna mała kreska i amor może działać w ogóle inaczej :).

Napisano

Ja posiadam tą Meridę aluminiową i powiem ci, że ten tłok, co się pompuje, jest trochę za krótki. Nie wiem dokładnie jak z jakością tej drugiej, teleskopowej, ale raczej Ci ją polecam.

Pozdrawiam!

Napisano

O to chodziło mi :) Tak więc dużo musisz się namachać, żeby napompować, tak ? Tą drugą (plastikowy korpus z aluminiowym teleskopowym tłokiem) ma znajomy, i niby się spisuje dobrze, nie trzeba aż tak dużo się namachać aby napompować, nie wiem tylko czy plastikowy korpus w niczym nie przeszkadzać będzie na przyszłośc.

Napisano

No na tej mojej pompce można sobie niezłego muła wyrobić :D Jak pompowałem sobie koła, to przypomniałem sobie słowa Burneiki (hardkorowego koksa) "Pompa już jest" :D

Pzdr!

Napisano

A topeakiem idzie leciutko pompowanie :) tylko że jak to mała pompka to troszkę trzeba się namachać :P

Dzięki za opinie o pompce Topeak do amorka, w przyszłym sezonie raczej sobie sprawię :)

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...