kaapeo Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Chcę kupić pompkę do wożenia przy sobie (aktualnie mam jakąś beto za 15 zł co tylko potrafi denerwować, a nie pompować) Waham się czy kupić plastikową ale za to teleskopową, czy aluminiową bez teleskopu, wiadomo teleskopowa lepiej wypada ale nie wiem jak z żywotnością http://allegro.pl/pompka-rowerowa-merida-air-max-al-g-z-manometrem-i2513557766.html http://allegro.pl/pompka-rowerowa-merida-air-max-tele-g-z-manometrem-i2556422816.html
dymcio111 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 nie wiem jaki masz budżet ale polecam Topeak RaceRocket mam troche mocniejszą HP wersje ale ta pewnie Ci wystarczy, pompka super dosyć często używam i już uratowała w trasie. Pompka bardzo solidna, końcówka na Preste/Schrader odkręcana/dokręcana. Pompka do roweru Topeak RaceRocket, różne kolory - Sklep Rowerowy i Turystyczny SZUMGUM - rowery, części rowerowe i akcesoria rowerowe. Sakwy rowerowe, przyczepki na rower zajrzyj jeszcze do tego tematu [pompka] mała i niezawodna max 19 cm - Akcesoria rowerowe - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
kaapeo Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Budżet na pompkę taki jaki podałem w przykładach, kolega ma plastikową teleskopową, i jest naprawdę świetna, ale ma niedługi czas i nie wiem, która z tych co wymieniłem będzie lepsza. Co do tej pompki co podałeś, do amortyzatora mam pompkę z firmy Topeak i też spisuje się świetnie Ale tym razem budżet ograniczony.
dymcio111 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 poczytaj jeszcze ten temat co edytowałem i dokleiłem może coś wpadnie w oko kiedy też będę musiał kupić pompkę do amora, masz może taką Topeaka Pompka rowerowa do amortyzatorów Topeak Pocket Shock DXG @ Sklep rowerowy Bikeman - Nowości 2012! ?? ciekawy jestem czy warta zakupu i jak się spisuje. I zastanawiam się jeszcze czy kiedyś kupić może sobie ciśnieniomierz, bo chyba pompka z Tesco podłogowa oszukuje. o takie coś mi chodzi Ciśnieniomerz Topeak SmartGauge D2 - Sklep Rowerowy i Turystyczny SZUMGUM - rowery, części rowerowe i akcesoria rowerowe. Sakwy rowerowe, przyczepki na rower
kaapeo Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Przeczytałem co nieco, fajna ta Topeak RaceRocket, jednak się na nią nie skuszą (mam do wymiany siodełko i koszyk do kupienia), składam i tak zamówienie u tego Allegrowicza co podałem więc przy okazji chciałem którąś meridę kupić Ta merida jest naprawdę dobrze wykonana i dobrze się pompuje, ale nie wiem którą wersję wybrać czy stawiać na teleskop czy na całą alu bez tele Jeżeli chodzi o pompkę do amortyzatorów, którą posiadam to jest dokładnie ta co podałeś (tylko chyba model z ubiegłego roku bo napis inny) kupiłem okazyjnie za dobre pieniądze, mogę śmiało powiedzieć, że pompuje bardzo dobrze, ciśnienie raczej dobre wskazuje, i nie żałuję że ją kupiłem, nawet nie wiedziałem, że jedna mała kreska i amor może działać w ogóle inaczej .
djdan Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja posiadam tą Meridę aluminiową i powiem ci, że ten tłok, co się pompuje, jest trochę za krótki. Nie wiem dokładnie jak z jakością tej drugiej, teleskopowej, ale raczej Ci ją polecam. Pozdrawiam!
kaapeo Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 O to chodziło mi Tak więc dużo musisz się namachać, żeby napompować, tak ? Tą drugą (plastikowy korpus z aluminiowym teleskopowym tłokiem) ma znajomy, i niby się spisuje dobrze, nie trzeba aż tak dużo się namachać aby napompować, nie wiem tylko czy plastikowy korpus w niczym nie przeszkadzać będzie na przyszłośc.
djdan Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 No na tej mojej pompce można sobie niezłego muła wyrobić Jak pompowałem sobie koła, to przypomniałem sobie słowa Burneiki (hardkorowego koksa) "Pompa już jest" Pzdr!
dymcio111 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 A topeakiem idzie leciutko pompowanie tylko że jak to mała pompka to troszkę trzeba się namachać Dzięki za opinie o pompce Topeak do amorka, w przyszłym sezonie raczej sobie sprawię Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.