tetroF Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam. Ostatnimi czasy leży u mnie rozebrany rower na części pierwsze w celu konserwacji. Konkretniej wyjąłem klocki hamulcowe z hamulców tektro auriga comp. Mój idiotyczny kuzyn nacisnął klamkę i nagle z tylnego hamulca zaczął wyciekać olej, po czym wypadł tłoczek. Po włożeniu go, tłoczki kompletnie nie reagują na ruchy klamką. Czy jest to tylko kwestia zapowietrzenia i wystarczy je zalać/odpowietrzyć czy mogło się stać coś gorszego?. ps. jak wkładam klocki to są ściśnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Trzeba ponownie zalać i odpowietrzyć układ. Nic gorszego nie miało prawa się stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Przy odrobinie pecha wciskając z powrotem tłoczek mogłeś przyciąć uszczelkę. Odpowietrz go - może będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.