jalabee Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Od jakiegoś czasu mam problem z jazdą na wprost nigdy nie miałem takiego problemu, a teraz odczuwam jakieś dzwine ściąganie roweru na lewą stronę. Najgorsze jest to, że uwielbiam jeździć na trasy powyżej 200 km i nie raz puszaczam ręce i cały czas musze korygowac pozycję co jest męczocę. Jakie mogą być przyczyny. Wyeliminowałem już opony na każdym komplecie jest tak samo oraz wycentrowanie kól.
Michauuu Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie pij tyle,zmien dilera Może masz leftyego w rowerze?
jalabee Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Rock shox TORA, ale naprawdę muszę przestać pić chodziło mi o prawą stronę.
adii22 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Sprawdź czy koła nie mają bicia i są prosto w zaciskach, sprawdź czy masz prosto założoną kierownicę (nie jest "przekrzywiona" w którąś ze stron), albo... czy masz prosto siodełko - u mnie i to potrafiło wpływać na kierunek jazdy. Sprawdź czy sztyca jest prosta, choć bocznie raczej jej nie skrzywiłeś - sprawdź, może jednak.
Vilq Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Swoją drogą to zawsze mnie zastanawiało czy lefty znosi na którąś stronę czy jest tak wyważony że nie znosi? ;D. Tak jak koledzy pisali sprawdź czy koło siedzi równo w zasickach, czy siodełko jest prosto no i ewentualnie czy kierownica jest pośrodku mostka.
MrPawcio Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Sprawdź czy kierownica nie jest przekrzywiona,lub rama skrzywiona,pęknięta .
Mod Team michuuu Napisano 21 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2012 A linki może były wymieniane i pancerze są za krótkie albo źle ułożone i ciągną?
jalabee Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Napisano 21 Sierpnia 2012 Najgorsze, że te wszystkie rady były już sprawdzane i jestem teraz już totalnie wku.....y
Seba4 Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam. Miałem taki sam problem, tylko że mnie ściągało w lewo. Okazało się, że jedna strona siodełka jest niżej niż druga, przez co siedziałem przechylony na lewą stronę.
m0rdeczka Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Miesiąc temu miałem podobny problem - podczas jazdy jakby coś mimo woli skręcało mi minimalnie kierownicę w lewo i rower sobie skręcał co musiałem korygować. Po zmianie kół nie mam problemu. Myślę, że problem leżał w piaście.
emo2000 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Zobacz, czy nie masz za mocno skręconych sterów.
Fenthin Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 A widelec na 100% jest prosty? I nie mówię tu tylko o lagach, sterówka także wchodzi w grę
Andrew Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 za ściąganie odpowiada pochylenie koła na bok oraz złe wyważenie. Często osoby z bocznym skrzywieniem kręgosłupa mają problemy z jazdą "bez trzymanki".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.