BotekRKO Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam, mam taki problem iż pewniego dnia, gdy jechałem rowerem strasznie zaczęły mi skrzypiec pedała pedały to znaczy tam w środku ramy, gdzie sie pedała pedały złaczają . Popytałem kolegów powiedzieli mi ze to na pewno na pewno łożyska i że mam zdjąc pedała pedały rozkręcić śrubę, wyjąć ten metalowy pręt i zmienić łożyska . I w tym tkwi problem , nie mogę odczepić pedałów od tego metalowego co złącza pedał z pedałem . Próbowałem WD40 , szarpać , ciągnąc z całej siły i nic ;/ szukałem jakiejś blokady albo czegoś i tez nic nie ma . To jest normalny rower nie jakiś drogi albo coś, zwykły wiec wydziwień w nim nie ma . Co mam zrobić? Z góry dzięki za odpowiedz . Proszę o pomoc z poważaniem Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Łapiesz delikwenta za fraki i zwalasz z roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filemoon Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 w dobra strone kreciles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BotekRKO Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Wróc ... edytuje temat to skumacie o co mi chodzi . Wiec postanowiłem odkrecic korbe aby dostac sie do łożysk . Lecz tu jest problem odkreciłem ŚRUBY wszystko cie sie dało i nie moge odczepic od [NIEWIEM JAK TO SIE NAZYWA , TO CO SĄ TAM DOCZEPIONE 2 Korby ] , nie moge od tego odczepic , wydaje mi sie ze może sie zasklepiło albo cos niewiem zassało . Moge wam zrobic zdjecie jesli tak bardzo niewiecie o co chodzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jakie masz mocowanie korby do suportu? Potrzebny jest ściągacz albo pomoc serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Moge wam zrobic zdjecie jesli tak bardzo niewiecie o co chodzi . Tak bardzo to nie umiesz wytłumaczyć o co tobie chodzi. Bez kluczy i tak nic nie zdziałąsz więc proponuję wycieczkę do serwisu i tam ewentualną wymianę suportu, pedąła czy o co tam tobie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BotekRKO Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 mocowanie takie na kwadrat . nie ide do serwisu nie mam kasy , ale czesci mam wszystkie nowe ze starego roweru . czytałem TUTAJ U WAS ze mozna zdjac bez sciągacza tzn odkrecic srube i troszke pojezdzic . dało by tak ??? Wszystkie czesci mam tzn suport nowy itp bo w starym rowerze jest tylko odkrecic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/sciagacz-korby-na-kwardat-octalnic-icetoolz-04c2-i2513461715.html Niezaleznie od mocowania kwadrat/octalnic tym kluczem zdejmiesz bez żadnego wysiłku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.