Skocz do zawartości

[Problem] Jak zdjąc pedały ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem iż pewniego dnia, gdy jechałem rowerem strasznie zaczęły mi skrzypiec pedała pedały to znaczy tam w środku ramy, gdzie sie pedała pedały złaczają . Popytałem kolegów powiedzieli mi ze to na pewno na pewno łożyska i że mam zdjąc pedała pedały rozkręcić śrubę, wyjąć ten metalowy pręt i zmienić łożyska . I w tym tkwi problem , nie mogę odczepić pedałów od tego metalowego co złącza pedał z pedałem . Próbowałem WD40 , szarpać , ciągnąc z całej siły i nic ;/ szukałem jakiejś blokady albo czegoś i tez nic nie ma . To jest normalny rower nie jakiś drogi albo coś, zwykły wiec wydziwień w nim nie ma . Co mam zrobić? Z góry dzięki za odpowiedz . Proszę o pomoc z poważaniem Damian

Wróc ... edytuje temat to skumacie o co mi chodzi .

Wiec postanowiłem odkrecic korbe aby dostac sie do łożysk . Lecz tu jest problem odkreciłem ŚRUBY wszystko cie sie dało i nie moge odczepic od [NIEWIEM JAK TO SIE NAZYWA , TO CO SĄ TAM DOCZEPIONE 2 Korby ] , nie moge od tego odczepic , wydaje mi sie ze może sie zasklepiło albo cos niewiem zassało . Moge wam zrobic zdjecie jesli tak bardzo niewiecie o co chodzi .

Moge wam zrobic zdjecie jesli tak bardzo niewiecie o co chodzi .

Tak bardzo to nie umiesz wytłumaczyć o co tobie chodzi. Bez kluczy i tak nic nie zdziałąsz więc proponuję wycieczkę do serwisu i tam ewentualną wymianę suportu, pedąła czy o co tam tobie chodzi.

mocowanie takie na kwadrat . nie ide do serwisu nie mam kasy , ale czesci mam wszystkie nowe ze starego roweru . czytałem TUTAJ U WAS ze mozna zdjac bez sciągacza tzn odkrecic srube i troszke pojezdzic . dało by tak ???

Wszystkie czesci mam tzn suport nowy itp bo w starym rowerze jest tylko odkrecic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...