Skocz do zawartości

[Kraków] Singiel w Lasku Wolskim - gdzie ?

elful

Rekomendowane odpowiedzi

Trafiłem ostatnio na informację , że podobno w Lasku Wolskim jest jakiś singiel zbudowany na legalu z myślą o rowerzystach. Pytanie brzmi gdzie owy singiel się znajduje ? Ktoś wie jak do niego dojechać i czy jeszcze istnieje ?

Tu info prasowe na które trafiłem - z maja zeszłego roku: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,9645531,Sciezka_single_track_w_Lasku_Wolskim.html

po pierwsze w Lasku Wolskim rowerzyści mogą jeździć wszędzie "na legalu", a teraz ad rem...

ten singiel jest obecnie częścią niebieskiego szlaku rowerowego w Lasku Wolskim

jak nie chcesz całego szlaku przejechać to podjedź asfaltem pod bramę ZOO, następnie do samej góry i w prawo wzdłuż ogrodzenia ZOO, jak zobaczysz znaki niebieskiego szlaku rowerowego to jedź zgodnie z nimi (czyli z asfaltu skręcasz w lewo - w kierunku polany J. Lea, na początku mijasz zielony szlaban)

od szlabanu jak się jedzie szlakiem rowerowym jest jakieś 500 m do tego singla, nie sposób go nie zauważyć (bardzo ciasne serpentyny)

ale ciężko to nazwać "zbudowanym" singlem, bo to jest normalna leśna ścieżka jakich w lasku wolskim są dziesiątki, tyle że ktoś ją na początku łopatą wyrównał (teraz i tak jest wszystko rozjeżdżone), w mojej opinii nic specjalnego, a porównywanie tego singla do tych w Nowym Mieście pod Smrkiem to już całkowite nieporozumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...