MichalVx Napisano 18 Sierpnia 2012 Napisano 18 Sierpnia 2012 A więc mam taki problem mam rower romet mosquito 2.0 od miesiąca jade sobie drogą podjeżdzam pod krawężnik (wolno) i nagle słysze terkot patrze a tam szprycha przednia wyrwała się z mocowania i uderza o rame następna szprycha odpadła z tylnego koła pare dni później jade sobie drogą , pod żaden krawężnik nie podjeżdzam ani nic nagle słysze terkot patrze a tu szprycha też z mocowania się urwała wiecie jaki może być powód odpadających szprych ? bo ja naprawde nia mam pojęcia :/
Miliron Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 Wyrwała się z jakiego mocowania ? Z kołnierza piasty czy z obręczy ?
MichalVx Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Ta z przodu wyrwała się z obręczy tej co są w felgach a ta z tyłu z piasty
Miliron Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Ta z przodu wyrwała się z obręczy tej co są w felgach eee a tak bardziej po polskiemu się nie dało ? Szprychy Ci się wyrywają z kołnierzy/obręczy czy po prostu pękają ? Jeśli szprychy Ci pękają to widzę dwie możliwości. Wadliwe szprychy albo po prostu skaczesz na tym rowerze. Chyba że ważysz znacznie ponad możliwości szprych.
Wiewiór Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Z przodu rozwaliła obręcz i wyszła razem z nyplem przez obręcz? Czy się tylko odkręcił nypel i wyleciała? Zerwał się gwint ze szprychy czy nypla? Z tyłu rozwaliła piastę / piasta popękała? Wrzuć najlepiej foty Tak czy siak - diagnoza - dziadowskie koła. Za mocno podociągane szprychy, albo za słabo... zależy w jaki sposób się posypały.
MichalVx Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 z przodu wyszła razem z nyplem a z tyłu poprostu z piasty się urwała bez żadnych uszkodzeń
Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2012 Ewidentnie ktoś z działu gastronomii albo i psychologii stosowanej uczył sie składać na twoim kole Tylko źle zaplecione koło by sie tak rozpadło jak to opisujesz. Reklamować raczej nie ma sensu bo pewnie będzie ze i tak jeździłeś nie zgodnie z zaleceniami ... Pasowało by oba koła przepleść, lub szarpnąć sie na nowe.
Rulez Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak ma przepleść koło skoro wyrwało nypel z obręczy ?Jeśli obręcz nie ma śladów po uderzeniu to ja bym próbował reklamować.
Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2012 No w tym wypadku można się starać reklamować a drugie koło przepleść. Ale wątpię żeby uznali gwarancje, stwierdzą ze skakał albo inne cuda robił dlatego koło się zepsuło ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.