uzytkownikamator Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam, Mam problem z moim amortyzatorem (mam go od 1 dnia od znajomego). Wiec gdy docisne amortyzator do ziemi i podniose przód słychać strzał . Widać to na filmie https://vimeo.com/47783176 . Co się w nim stało bo nie jest to na pewno naturalne w tym modelu . I jaki był by koszt naprawy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 masz odkrecone na 0 tlumienie powrotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 być może brakuje w nim gumowych podkładek lub oleju. rozkręć, a zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzytkownikamator Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Wiec w tym pokrętle powinno być na max + czy - ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 przekrec i sprawdz... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Tłumienie powinno być ustawione aby pasowała ci jego praca ... a nie max na + czy na -. Aktualnie masz brak tłumienia albo uszkodzony tłumik ... Inna sprawa że gdzieś w konstrukcji widelca/tłumika powinien być jakiś gumowy element który powinien wygłuszać uderzenie przy takim odbiciu. W Jumpie z dokumentacji wynika ze tłumik jest nierozbieralny ... wiec na początek sprawdź działanie regulacji tłumienia aby wykluczyć ewentualne jego uszkodzenie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzytkownikamator Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Z tego co widze to regulacja nie działa , ściągnełem to pogrętło i w koronie jest 6 dziurek i tylko w jednym jest tylko sprężynka , to dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Pod pokrętłem regulacji powinny być 2 sprężynki a na nich 2 kulki. Brak tych elementów nie ma wpływu na pracę tłumika... kulki te mają dawać charakterystyczne cykanie podczas kręcenia pokrętłem regulacji... taki efekt stopniowania. Jeżeli tłumik rzeczywiście nie działa ... to telefon do Velo czy mają ... gdzieś czytałem ze nowy to 120 zeta. Lunch RA ma taki sam tłumik Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzytkownikamator Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 oo mam akurat 2 sztuki w domu lauchów ! Na pewno są takie same ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 www.rst.com.tw W dziale suport jest dostepna dokumentacja. Nie wiem ktora wersje masz tych lunchow ale jak masz je pod ręką to co za problem wyjąć i sprawdzić Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzytkownikamator Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Problem rozwiązany oddałem do zaprzyjaźnionego serwisu zapłaciłem 35 zł w i starego launcha i space dobrze chodzi, dzieki za pomoc temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.