ulica1234 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Zapleść na pewno ci zaplotą, z tym nie bedzie najmniejszego problemu. Epicon z 2012 w ogóle nie był produkowany z pivotami(chyba?). Wcześniejsze wersje są podobno do dostania ale są nieopłacalnie drogie. Mniemam że porównywalne z rozwiązaniem, Epicon disc plus tarcza na przód. Ja też mam dylemat bo chciałem znaleźć coś pod vki i teraz nie wiem czy kupować xcr czy wygrzebać kasę i kupić coś lepszego pod tarcze + tarcza na przód i piasta. Zastanawiam się czy to w ogóle ma sens.. OT orientuje się ktoś jakie roczniki są na tych aukcjach SUNTOUR EPICON LOD 100mm amortyzator ROWERTOUR (2519172060) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. SUNTOUR EPICON LOD 100 mm amortyzator 2012 3kolory (2518126635) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zdjęcia są te same, wogole wygląda to tak jakby był jeden sklep, pod dwoma nazwami. Jeden sprzedający piszę że rocznik 2011 z możliwościa obniżenia skoku do 80mm, drugi że to rocznik 2012 bez możliwości obniżenia skoku... Chyba się nie zrozumieliśmy, chodzi mi o amortyzator z piwotami pod v-ki. Przeglądam aukcję i oferty różnych sklepów, ale epicona z piwotami od rocznika 2010 w górę znaleźć nie mogę, więc jak ktoś takowego widział to proszę o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn6 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jeżeli byś znalazł takiego epicona na V to daj znać , sporo osób szuka takiego amortyzatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charmside Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Jako, że nie znalazłem Epicona pod V-ki zakupiłem dość okazyjnie Spinnera Reasona AIR 100mm. Jeśli ktoś nadal szuka amorka pod v-ki w cenie około 500 zł polecam z czystym sumieniem Spinnera. Po 500km przebiegu i ustawieniu (napompowaniu) go pod siebie działa bardzo przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulica1234 Napisano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam, temat wciąż aktualny. Kupiłem koła pod v-ki i cały czas szukam widelca, założyłem też temat w dziale kupię. Więc do czasu zakupu będę wklejał linki z zapytaniem o opinie, i czy warto kupić dany amortyzator. Będą to amortyzatory z różnych przedziałów cenowych bo pod v-ki jest ich coraz mniej, a i przy moim wzroście ciężko trafić jakąś fajną używkę z odpowiednią długością sterówki. Dziś trafiłem na takiego Foxa: http://allegro.pl/show_item.php?item=2709143487&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Warto się nim w ogóle interesować? Jeśli tak, to ile można za niego zapłacić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulica1234 Napisano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Znalazłem pod v-ki RS Recona Silver TK Solo air 100(rok 2012) za 780zł, i RST Firsta air(rok 2010) za 600zł. Amortyzatory są nowe. Który z nich tepiej wybrać pod wagę 80kg? I czy opłaca się zapłacić 180zł więcej za Recona? Oczywiście cały wątek o RST First przeczytałem i wiem że widelec jest chwalony, ale nigdzie nie mogę znaleźć porządnej recenzji tego Recona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tylko że w cięższych maratonach z v-kami dużo nie pojeździsz . Ja bym brał SIDa Jedna z większych bzdur jakie można przeczytać. Doskonale sobie dadzą radę również w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Z tych dwóch brałbym First'a. Recon silver to praktycznie Tora z inną naklejką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulica1234 Napisano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Kupiłem RST Firsta air. Dzięki charmside za info o Spinnerze, jest on droższy od firsta i ma średnicę goleni górnych 28, a RST 30, i liczę że dzięki temu first będzie trochę sztywniejszy. Dziękuję wszystkim za pomoc i proszę o zamknięcie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.