tomhep90 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam! to ja sie pochwale swoim wyczynem. Mam Hexagona V3 z 2010 r. Byłem z chlopakami pograć w piłke, pozniej umysłałem sobie że nakrece troche kilometrów. Zrobiłem 60 km. Godzina 20:40, słuchawki na uszach i słucham radia RMF, ostatni zakręt do domu, lewy 90, mam ustąp pierwszeństwa, z tym że ten znak nie powinien tu stać bo i tak większość aut skręca w prawo zamiast jechać prosto gdzie jest tylko kilka domów i koniec drogi, wchodze dużym łukiem zakręt i moim oczą okazuje się Honda Civic będząca na mnie. Zdążyłem pomyśleć "lewa noga do góry" aby nie została zmiażdżona. Jak pomyślałem tak zrobiłem, odbiłem się od auta zrobiłek w powietrzu jakiś pirułet czy coś i wylądowałem całe szczeście na wale który był z ziemi usypany. Jak patrzyłem to ja znajdowałem się na wysokości tylnego koła samochodu, rower leży 10 metrów przed autem. Pierwsze co pomyslałem: "ku*&^% rower do kasacji". Wychodzi kobieta z auta i sie pyta: Czy nic Panu nie jest? Ja na to: "Niee... ale ku%^$ moj rower... z nim bedzie gorzej... Ta biegnie do roweru i sprawdza czy wszystko z nim w porządku... Suma sumarum rower cały oprócz oświetlenia za 10 zł typu Power Beam i coś mam z amortyzatorem lub kołem, bo koło krzywo "stoi" tak pod kątem, mimo że nie jest scentrowane. Jeśli o mnie chodzi to naderwałem lub nadwyręzyłem jakiś miesien w biodrze. Rozstaliśmy się bez policji, bo byłem w przekonaiu że to moja wina była... Mialem kurde szczeście gdyby nie ta noga że ją podniosłem i że wylądowałem na wale, mogło być ze mną nie ciekawie... zdjęcie koła: http://imageshack.us/photo/my-images/209/img20120818103959.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Poluzuj mocowanie koła kluczem płaskim 15mm i sprawdź czy równo siedzi. Ja bym sprawdził też ramę w okolicy główki czy się gdzieś nie wygięła. Amor też sprawdź, czy np rura sterowa jest cała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 po 1 - za jazde w sluchawkach to bym bym Cie polamal;) po 2 - po co ma luzowac kolo jak amor ewidentnie jest krzywy? pomijam że taki sprzęt można na giełdzie kupic na kilogramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koser Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ludzie w słuchawkach się nie jeździ dla oglnego bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dokładnie @@Koser ! Kolego @@tomhep90 niestety ale za to nie można Cię pochwalić Ja nigdy nie jeżdżę w słuchawkach, robię inaczej a też dobrze, mianowicie:Włączam radio i chowam telefon z słuchawkami do kieszeni, jak dasz na FULL volume w telefonie to bd. bardzo dobrze słychać radio I bezpiecznie i też dobrze wg. mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jak to mówią: człowiek uczy się na błędach. Dobrze że nie stało się nic poważnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavel Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Co wy tacy łagodni, jakby wina kierowcy była to by było wielkie oburzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ech-człowieku-ciesz się że żyjesz. choć pani powinna wezwać poli i nauczyć cię do końca życia przestrzegania znaków i przepisów, nie ma że wszyscy bo jak widać nie wszyscy, w ramach pokuty wróć do kursu na karte rowerową i dziękuj Bogu że sie nie połamałes ani nie uszkodziłeś pani samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jazda w słuchawkach, to swoją drogą, ale... ...mam ustąp pierwszeństwa, z tym że ten znak nie powinien tu stać... Miejmy nadzieję, że teraz już wiesz co oznacza ten znak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Września 2012 "Ustąp pierwszeństwa" to jeden z podstawowych znaków które powinien znać KAŻDY jeżdżący ulicami i się do niego stosować oczywiście. Po tym temacie widać czym grozi niestosowanie się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.