Wybaczcie, jeśli moje pytanie wyda Wam się śmiesznie błache, ale zupełnie się nie orientuję w rowerowych sprawach.
Mam dwa takie same problemy.
Kupiliśmy dzieciom rowery 12 cali i 20 cali z przerzutkami i w obu przypadkach wystąpił ten sam problem, mianowicie ciężko się pedałuje. Obu chłopaków mam silnych, więc to nie problem wątłych nóżek.Na rowerach jeździły inne dzieci i im również było ciężko. Poruszaliśmy pedałami kiedy rower był w "spoczynku" do góry kołami i "chodzą" bez problemu. W 20 mam nastawioną przerzutkę na to najmniejsze kółko, ale inne chłopaki też tak mają i jadą szybko, a mój syn może jedynie pedałować w spacerowym tempie i tak też jedzie, przez co zawsze jest ostatni. Młodszy syn na 12 też zawsze jedzie z tyłu.
Proszę Was bardzo o podanie możliwych powodów takiego problemu.
Pytanie
Gość daria
Witam
Wybaczcie, jeśli moje pytanie wyda Wam się śmiesznie błache, ale zupełnie się nie orientuję w rowerowych sprawach.
Mam dwa takie same problemy.
Kupiliśmy dzieciom rowery 12 cali i 20 cali z przerzutkami i w obu przypadkach wystąpił ten sam problem, mianowicie ciężko się pedałuje. Obu chłopaków mam silnych, więc to nie problem wątłych nóżek. Na rowerach jeździły inne dzieci i im również było ciężko. Poruszaliśmy pedałami kiedy rower był w "spoczynku" do góry kołami i "chodzą" bez problemu. W 20 mam nastawioną przerzutkę na to najmniejsze kółko, ale inne chłopaki też tak mają i jadą szybko, a mój syn może jedynie pedałować w spacerowym tempie i tak też jedzie, przez co zawsze jest ostatni. Młodszy syn na 12 też zawsze jedzie z tyłu.
Proszę Was bardzo o podanie możliwych powodów takiego problemu.
Pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.