marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam, Wiem że kiedyś istniał podobny temat ale niestety nie moge się do niego dogrzebać. Potrzebuje pomocy w kupnie amorka - stary całkowicie przestał spełniać swoje zadanie. Problemem jest fakt że rama to trek 3700, obecny amortyzator ma ok 44-45c,m wysokości, i boje się żeby nowy nie zepsuł geometrii i nie zamulil roweru. Z tego co się orientuje to np raidony przy skoku 100mm mają 50cm wysokości, a to już raczej za dużo..Czy jest szansa żeby znaleźć coś sensownego pod tą rame i v-ki za cenę ok 400zł? Jest wogole sens kupować coś nowego pod tą ramę? Ważę 82-85kg, jazda XC. Z góry dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 epicon/raidon 100mm maja 485mm, moj tez tyle ma/mial... wiec obnizony na 80mm, bedzie mial 465mm, a to juz blisko tego ktory masz teraz, mozna go obnizyc jeszcze 10 czy 15mm do skoku 70 czy 65mm, nie bedzie problemu, 5minut roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 To mnie trochę zaskoczyłeś, bo od dwóch sprzedawców dostałem odpowiedź, że maja po 500mm. A o jakim roczniku mówimy, czy nie ma to znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 nie wiem w sumie czy rocznik ma znaczenie :| na forum masz w dziale sprzedam Epicona za 200zł DA, bez regulacji powrotu, ale cena dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 tylko że pod tarcze.. A jaki ty miałeś rocznik? Ja pytałem o 2008 bo są na allegro i o najnowszy z tego roku w obu przypadlkach odpowiedź brzmiała 50cm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 mialem epicona 2008, mam epicona 2009/2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A widzisz a ja pytałem o raidony, stad pewnie te rozbieżności.. W grę wchodzi jeszcze faktycznie zakup tego epicon, z budżetową wymianą koła/piasty i hamulca, na tarcze z przodu, ale to już rozmowa na inny temat. Czekam na wypowiedzi innych użytkowników;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Edit. Jest jeszcze spinner sw7 którego wysokość według sprzedawcy ma 46cm, czyli było by już całkiem ok, jednak nie znalazłem zbyt wielu opini na jego temat, na forum ktoś pisał że nie jest zbyt zadowolony. Orientuje się ktoś może jaką wysokość ma raidon z tego roku? Bo to chyba nie ta sama konstrukcja co epicon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.