djdan Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam! Rowerek zacząłem składać kilka miesięcy temu i właśnie dzisiaj ukończyłem to dzieło. Oto specyfikacja: 1.Rama: TREK 8900 - 1700g 2.Widelec: MOSSO - 640g 3.Kierownica: TRUVATIV STYLO WC - 240g 4.Koła: REMERX/NOVATEC/DT - 1690g 5.Stery: CANE CREEK S8 - 112g 6.Kaseta: Ultegra CS-6600 - 235g 7.Łańcuch: SLX - 270g 8.Przerzutka przód: SLX - 150g 9.Manetki: XT - 280g 10.Podkładki: CARBON - 20g 11.Siodełko: San Marco CONCOR - 222g 12.Hamulce: Avid XO/ tarcze Avid/ Formula - 700g 13.Chwyty: PRO - 120g 14.Korba: SLX - 950g 15.Opony: Maxxis Detonator - 600g 16.Dętki: Maxxis Welter Weight - 170g 17.Pedały: Exustar E-PC96 - 210g 18.Sztyca: Controltech Scandium - 250g 19.Przerzutka tył: XT - 240g 20.Mostek: WCS 110mm - 120g 21.Linki i pancerze: Jagwire Ripcord - 91g 9010g I jak Wam się podoba? zdjęcia na allegro Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokey3 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Nie no piękny rowerek ;p Taki Trekking Można wiedzieć ile wyniosło Cię złożenie takiego cudeńka ?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Powiem tak. Miało być ~3500zł, a skończyło się ponad tysiąc drożej . A ty jakbyś go wycenił/ za ile bym go sprzedał? Wszystkie części nowe/ ściągnięte z nowego roweru. Złożyłem sobie, tak jak napisałeś trekkinga, bo do XC mam TREK'a 8500 (też składany), a do cięższych zastosowań Giant'a Trance X2 (składany, ale w fabryce) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ten komin pod kierownicą jest przerażający. Mam wrażenie ,że ta rama jest trochę za mała. Generalnie jest całkiem ,całkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 No cóż. Takiej ramy już nie idzie dostać. Gdyby była 1" większa byłoby super, a tak to jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numerouno Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Jak dla mnie te białe części nie pasują kolorystycznie do ramy i widła. Waga roweru robi duże wrażenie.Daj znać jak z komfortem jazdy.Spodziewam się małej wygody przy secie mosso +detonator + papierowe dętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Trzęsie i to bardzo Miałem kilka karbonowych widelców, ramę karbo, kierę karbo, dosyć elastyczne koła - i to nic nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Po kilku próbnych jazdach, których celem było sprawdzenie, czy wszystko działa jak powinno, jeździ się nawet nieźle. Wiadomo, że to nie FS, ale jest całkiem OK. No a o przyspieszeniu i minimalnych oporach nie wspomnę... Zobaczymy, co będzie po dłuższej trasie A na ile PLN wyceniacie takiego bike'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Na tyle ile napisałeś - cena dosyć realistyczna chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Jutro jak będzie pogoda (a będzie), to zrobię trasę ~100km i napiszę czy jeździ się wygodnie PS: Czekam na wypowiedzi innych użytkowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Sympatyczny sztywniak.Prezentuje się nieżle. Osobiście przy sztywnym przodzie i kółkach 26 mimo wszystko założyłbym "grubsze"kapcie tak i nawet z 2.20,aby podwyższyć komfort jazdy,no ale na dobrej szosie da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Nie wiem jak to możliwe, ale nawet po dziurach nie trzęsie tak bardzo jak myślałem (na zdjęciach nawet opony są brudne, bo przejechałem po szutrowej ścieżce), a jestem przyzwyczajony do jazdy na full'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkryniu98 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Charakterystyczny, inny niz wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansua Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Przyjemny rower przypuszczamze lepciutko się na tym jeździ. Mostek strasznie długi i rower się troche koslawy zrobił, no i osobiście to giętych kier nie lubie, wolał bym prostą z krotkimi rogami. Ja bym chyba przy takiej zabawie wolał zapleść koła na obręczach 28" i miał bym szosowego 29-era a raczej przełajo-górala, i wyszło by bardziej "awangardowo", bo tak to poprostu góral bez amora i z łysą gumą Tak jak patrze na foty to i rama i wideł takie koło spokojnie by przyjeło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Na przód duże koło by i wlazło,ale na tył,to raczej już nie.Przy mufie tylne widły mają znaczne zwężenie i opona już nie wejdzie, a i poprzeczki mogą też być.Jak już to pokombinowałbym z kołami 650b czyli 27,5 cala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Po wczorajszej przejażdżce stwierdzam, że rowerek spisuje się wyśmienicie!!! Opory minimalne, pozycja wygodna, czego chcieć więcej. Czasami tylko jak trafi się wielka dziura (polskie drogi), to zatrzęsie, ale staram się je omijać i jest OK! Co do kół, to trafiła mi się okazja tych 26" i kupiłem. Poza tym, nawet nie myślałem o innych niż 26". Jakby zmienić opony i widelec, to jest to normalny góral, więc w razie sprzedaży będzie łatwiej. No a jeśli chodzi o kiere, to żałuję, że kupiłem giętą, ale cóż. Może kiedyś zmienię. A mostek jest idealny (110mm). I takie pytanie. Czy wam też przylepiają się takie małe kamyczki albo piasek do opon (podobnych do moich Maxxis'ów). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Do maxxisów z tą mieszanką kleją się kamienie. Mam detonatory 1 cal. Taki urok tych opon (mieszanka 60a). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansua Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ten projekt zainspirował mnie do zagospodarowania stojącej luzem ramy Kellysa, sprawdziłe, koło 28" z oponą od trekinga wchodzi bez problemu nawet z rozsądnym zapasem (widły 425mm). Bedzie zabawa na jesienno-zimowe wieczory, zabaczymy jaki mi rower z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Cieszę się, że mój rower stał się natchnieniem dla innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Kurcze, z przykrością muszę stwierdzić, że w tylnym kole jest defekt . Ale jest to pewnie mała dziurka, bo dopiero dzisiaj (od niedzieli) zauważyłem brak powietrza. Pewnie jest to wina papierowych dętek. Nie wiem, czy kupić nowe, czy tą załatać. Jeśli kupić, to jakie polecacie :icon_question: Tylko, żeby nie ważyły 1kg Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Ponawiam pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 1 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Okazało się, że ta dziurka nie jest wcale taka mała, a bardzo duża . Czekam dopiero na porządne łatki, bo te, które posiadam, załatały mi dętkę na 5 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Przy oponach szosowych nie ma mocarnych dętek - jeśli przebijają się to praktycznie zawsze z powodu penetracji opony, a nie jak w terenie przez dobicie do obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jeżdżę na dętkach Krossa i się spisują dobrze, mogę śmiało polecić PS Rowerek fajniawy, czemu zdecydowałeś się na heble X0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Heble XO- czysta okazja. Z początku chciałem Elixir'y CR, ale jak trafiły się model wyższe... Muszę powiedzieć, że działają SUPER. W porównaniu do Hayes'ów Stroker Trail, Avidów Juicy 3 i 7 i Elixirów R działają dużo lepiej. A odnośnie dziury, to opona jest nienaruszona, bo dętka jest przebita od strony obręczy. Jest to w miejscu, w którym przymocowana jest szprycha. Sądzę, że to przez owinięcie obręczy tylko taśmą izolacyjną (2 warstwy). Teraz owinąłem 5 razy i czekam na łatki Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
djdan
Witam!
Rowerek zacząłem składać kilka miesięcy temu i właśnie dzisiaj ukończyłem to dzieło.
Oto specyfikacja:
1.Rama: TREK 8900 - 1700g
2.Widelec: MOSSO - 640g
3.Kierownica: TRUVATIV STYLO WC - 240g
4.Koła: REMERX/NOVATEC/DT - 1690g
5.Stery: CANE CREEK S8 - 112g
6.Kaseta: Ultegra CS-6600 - 235g
7.Łańcuch: SLX - 270g
8.Przerzutka przód: SLX - 150g
9.Manetki: XT - 280g
10.Podkładki: CARBON - 20g
11.Siodełko: San Marco CONCOR - 222g
12.Hamulce: Avid XO/ tarcze Avid/ Formula - 700g
13.Chwyty: PRO - 120g
14.Korba: SLX - 950g
15.Opony: Maxxis Detonator - 600g
16.Dętki: Maxxis Welter Weight - 170g
17.Pedały: Exustar E-PC96 - 210g
18.Sztyca: Controltech Scandium - 250g
19.Przerzutka tył: XT - 240g
20.Mostek: WCS 110mm - 120g
21.Linki i pancerze: Jagwire Ripcord - 91g
I jak Wam się podoba?
zdjęcia na allegro
Pozdrawiam!
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.