Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym złożyć sobie 29era ale nie wiem jakiej wielkości wybrać rame, 23 calowe są prawie niedostepne, 21 jest troche ale nie wiem czy nie będą za małe. Szose mam na ramie 61 cm a treking na 60. Accent Peak 29 ma 515 mm, ramy Authora 535 mm nie będą za małe?. Czytałem pare tematów i ludzie którzy mają około 200 cm jeżdzą na 21 a nawet 19 co o tym myślicie?

Pozdrawiam

Napisano

Kolegi peak 29 jest w rozmiarze XL + sztyca BBB 450 mm( mocno wysunięta ale i tak trochę zostało do limitu) i przy wzroście 196 jeździ mu się idealnie :)

Napisano

Mam dokładnie ten sam wzrost i jestem na etapie szukania 29er'a. Celuję w 21, z podpowiedzi kolegów forumowiczów oraz po przejażdżce 19'stką, która okazała się trochę za mała, 21 powinna być dobra.

Napisano

21 pewnie by była ale czy 23 nie była by wygodniejsza? Ciężko się dowiedzieć jak nigdzie nie ma w sklepach :(

Od kiedy pojawiają się nowe kolekcje rowerów, gdzieś dopiero koło marca? Wtedy powinno napłynąć sporo 21 i 23. Może będą tańsze ponieważ to straszny hit co o tym myślicie?

Napisano

Zmierzyłem się dokłądnie i mam 196 wzrostu a noga do krocza to 96 cm. Co myślicie o samej ramie authora instict 29? 21 calowa jest dłusza niż np. 23 calowa Cube

Napisano

mam 196cm, noga do krocza 96,5cm, jeżdżę na 21" specu - mierzone na BGFit.

Z ciekawości, bo parametry mam podobne. Ile masz w cm od środka osi korby do górnej powierzchni siodełka?

Napisano

Ja mam podobnie to jak myślicie rama Authora Instict 29 będzie dobra 21 calowa? Czy lepiej poczekać na nowe kolekcje? Bo i tak trochę zejdzie mi złożyć ten rower.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...