vwothyn Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzięki arw. Powiedz mi jeszcze czy to jest latarka pracująca w trybie 100%?
arw Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzięki arw. Powiedz mi jeszcze czy to jest latarka pracująca w trybie 100%? tak
tuoomek Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Używał ktoś z was takiej lampy? http://allegro.pl/lampa-rowerowa-przod-3-watt-220713-i2597654086.html Jak się toto sprawuje?
PoleK Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 1 - to zapewne nie ma nawe 3Watt-ow... 2 - nawet jesli ma to jest to za malo do lasu...
vwothyn Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 No dobra, jestem po pierwszych leśnych testach SolarForce L2 od Grega. Moja konfiguracja to dioda XL-M T5 4B czyli naturalna biel. Wybrałem Tryby 60%-100%-15%-35%, wyłącznik reversed i zabezpieczenie termiczne. Latarka z uchwytem i przesyłką kosztowała mnie 240PLN. Jest bardzo dobrze, spokojnie i bezstresowo mogę śmigać po lesie ~25km/h przy domyślnym trybie 60% bez ciągłego strachu w co też zaraz wy@#$%, jaki towarzyszył mi w trakcie jazdy z CatEyem. Między 60% a 100% widać wprawdzie różnicę, ale nie jest ona aż tak istotna, żeby używać tego trybu przy normalnej jeździe, można go ewentualnie włączać przy stromych szybkich zjazdach tak na wszelki wypadek, chociaż z drugiej strony i tak mam te 2 albo 3 ogniwa zapasowe w plecaku, więc gdybym chciał to mogę i na 100% szaleć. Tryb 30% jest dobry na mniej doświetlone drogi wiejskie do szybkiej jazdy, przy której CatEye nie daje rady, ale przy większym ruchu samochodowym z przeciwka wolę jednak wyłączyć latarkę i zostawić samego CatEye żeby nie oślepiać (chociaż jak to robię to płakać się chce, bo nagle czuję się jak ślepiec ze świeczką). Tryb 15% raczej dla mnie nieprzydatny, przynajmniej dopóki używam latarki na rowerze. Barwa światła jest bardzo przyjemna i dobrze wydobywa przeszkody z mroku, a kolega fotograf zapowiedział, że będzie pożyczał ode mnie latarkę do zdjęć bo daje dobre naturalne światło. Jesli chodzi o spot i spill, to o ile na beamie rzuconym na ścianę są odróżnialne, to w terenie zupełnie mi to nie przeszkadzało i nie powodowało absolutnie zmęczenia wzroku. Przy bardziej ostrych zakrętach przydałoby się lepsze doświetlenie bliskich boków, ale trudno uznać to za wadę latarki jeśli traktujemy ją jako "światła długie", myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie dokupienie czegoś małego, blisko i szeroko świecącego do zamontowania na kasku (jakieś propozycje?). Uchwyt LedLenser bardzo dobrze spełnia swoją rolę i nie ma strachu o samoistne wypadnięcie latarki na wertepach, natomiast trzeba uważać przy wciskaniu włącznika, jak zrobimy to samym kciukiem zbyt mocno, to możemy wypchnąć latarkę do przodu (może nie aż tak bardzo, żeby wypadła, ale zdarzyło mi się ją w ten sposób niechcący przesunąć). Przełączanie trybów jest dla mnie średnio wygodne, ale też trudno mi sobie wyobrazić jak można by to zrobić lepiej (optymalny byłby zapewne przełącznik pod kciukiem na kierownicy ale w przypadku latarki byłoby to raczej trudne do zrealizowania). Po prostu w trakcie jazdy ciężko precyzyjnie wyklikać odpowiednią ilość razy. Na szczęście dobrze wybrałem tryb podstawowy więc nie jest to dla mnie duży problem, niepotrzebnie tylko wziąłem te 15% bo miałbym jeden tryb mniej do przeklikania do czasami potrzebnych 35%. Podsumowując - jestem zadowolony z zakupu, szkoda że wcześniej nie zgłębiłem tematu oświetlenia, byłbym 8 dych do przodu na badziewnym CatEye. Nocna jazda po lesie sprawia mi teraz dużo przyjemności, zamiast niewidocznymi wcześniej przeszkodami stresuję się teraz już tylko dzikami w krzakach, których pełno na terenie po którym jeżdżę :-) Boję się tylko że bierze mnie choroba światełkowa, bo zaświtał mi w głowie szatański plan pt "2x SolarForce na kierownicy + szperacz na kasku". Po co? Bo można :-)
arw Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 a kolega fotograf zapowiedział, że będzie pożyczał ode mnie latarkę do zdjęć bo daje dobre naturalne światło.Tu bym się tak nie rozpędzał, bo dioda emituje niskie CRI czyli oswietlenie kompletnie nie nadajace sie do fotografii.Dzieki za opinię, bo sam sie przymierzam do zakupu L2P, ale martwi podsumowanie, bo jednak wnioskuję, że masz niedosyt światła.Choć porównując ze swiatłem, którem mam obecnie, to chyba kazda latarka mnie zadowoli akurat ;-)
vwothyn Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 O fotografii nie mam pojęcia, to tylko luźna uwaga była. Co do niedosytu światła, to nie do końca tak. To co jest spokojnie wystarcza, tylko ja jestem niestety z natury gadżeciarzem i takie rzeczy mnie wciągają. Jeśli chodzi o natężenie światła i zasięg to naprawdę nie potrzeba nic więcej do normalnej jazdy rekreacyjnej (czyli jak napisałem te ~25 km/h jak trzeba to i sporo więcej, tylko po lesie to ja w dzień rzadko kiedy szybciej jeżdżę, chyba że po drogach pożarowych, ale na nich można spokojnie 30+, po prostu do przodu światła raczej nie zabraknie), natomiast doświetlenie ciasnych zakrętów - nie wiem czy istnieje pojedyncze źródło światła na rower, które załatwiałoby obie te rzeczy na raz i nie kosztowało jednocześnie fortuny, albo nie ważyło tony i przy okazji wymagało dodatkowej instalacji, kabli aku na ramie i takich tam. Z resztą nawet jakby istniało, to czasami chciałoby się popatrzeć w bok albo za siebie i też coś widzieć w czerni lasu i dlatego wydaje mi się, że latarka na kasku byłaby idealnym uzupełnieniem latarki Grega, zaczynam rozmyślać czy najtańsza Bocialarka sprawdziłaby się dobrze w takiej roli, bo Solar Force to jednak jest kawałek klocka i na kasku wolałbym tego nie dźwigać. Dodam jeszcze że cały czas mam na myśli doświetlenie po bokach w małej odległości przed nami, czyli coś co ma znaczenie przy bardzo ciasnych zakrętach i np przecinających się ścieżkach leśnych, natomiast w większej odległości światła o bokach nie brakuje bynajmniej, żeby ktoś przypadkiem nie pomyślał że ta latarka świeci jakimś wąskim laserowym beamem. Natomiast co do wspomnianego kombo 2xL2 to już tylko moja perwersja, po prostu ciekaw jestem jak by coś takiego świeciło bo podejrzewam że wiewiórki na drzewach piszczałyby z przerażenia :-) Właśnie przed chwilą sprawdziłem i moja czołówka Tikka XP Petzla nawet całkiem sensownie daje się zamontować na moim kasku. Przy najbliższej okazji przetestuję jak się takie połączenie sprawdzi w lesie.
Peterp079 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Jeśli Ktoś sie zastanawia nad zwiekszeniem ilosci swiatla L2P, to ja myśląc o zastosowaniu jako dodatkowej czołówki zakupiłem coś takiego jak w linku poniżej tyle że u Nas w PL w cenie 210zł i bez tylnej w zestawie ale za to z przedłużką kabla od lampki do aku. http://www.ebay.com/itm/CREE-XML-1600Lm-T6-LED-Bicycle-Light-HeadLight-headLamp-/160611766787 Po testach powiem szczerze (i jako bardzo zadowolony użytkownik L2P pd Grega) że dopiero ta lampka dopiero jeździć po lesie szybko i pewnie czy to w górę czy w dół. A w połączeniu z L2P to już jest w ogóle rewelacja choć ostatnio jeżdże tylko z Cree zamontowaną na kierownicy i w zupelności to wystarcza. Lampka daje bardzo dużo światła i przede wszystki olbrzymie pole widzenia na szerokość (tzw. spill). Jest ono 2 razy szersze niż przy L2P i to dopiero daje poczucie pewności i bezpieczeństwa przy szybkiej jeździe w lesie. Nigdy nie byłem zwolennikiem lampek z osobnym akumulatorem. Jednak torebeczka z aku jest na tyle niewielkich rozmiarów że spokojnie mieści mi się na mostku 90mm. Taśmy do montowania sprzętu jako czołówki bardzo dobrze działają. Da się bezproblemowo zamontować na głowie i na kasku tak żeby nie obawiać się o zgubienie. Akumulator wtedy wrzucam do plecaka, choć dzieki przedłużce kabla można go zamocować gdzieś indziej lub schować do kieszeni. Mam informację że lampka pochodzi z tej samej fabryki co Magicshine i jest robiona na tych samych komponentach ale czy to na 100% prawda - nie wiem... Wykonana solidnie więc wydaje się że powinna posłużyć jakiś czas a jak będzie to wyjdzie w praniu. Apropos tego co napisał Kolega Arw o niedoborze światła przy L2P - nie mając wcześniej do czynienia z niczym innym światła wydawalo mi się że jest dużo choć faktycznie że gdzieś tam niedosyt był jednak. Może gdyby ją umieścić gdzieś wyżej niż na kierownicy było by inaczej. Po paru wyjazdach z Cree - jeżdżę teraz tylko z Cree jako że różnica jest bardzo duża. Nie mam już myśli o przenoszeniu lampki gdzieś wyżej z kierownicy. Dwie naraz (L2P na kierownicy i Cree na głowę) będę zabierał tylko w razie w razie wypadów w góry. Żeby nie było że chcę tutaj coś ująć L2P - jest to bardzo dobrze i mocno świecąca lampka spokojnie wystarczająca do normalnej jazdy czy to w lesie czy w mieście i do tego mozna ją wsadzić do kieszeni i zabrać na piesze wędrówki czy też koło domu jak potrzeba poświecić. Jak jednak Ktoś chce naprawdę dobrze doświetlić drogę na rowerze i bardziej pocisnąć na bezdrożach mając teraz porównanie tych dwoch powyższych decydował bym się na Cree.
vwothyn Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Cenowo wychodzi podobnie, tylko funkcjonalność niego inna (lampka montowana na stałe, oddzielny akumulator na ramę, dodatkowe kable no i wagowo zapewne 2x tyle co L2). Ale skoro daje czadu to może warto. Ja już raczej takiego potwora nie kupię, wystarczy mi coś małego na kask.
PoleK Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 @@Peterp079, Ciekawe co piszesz, muszę się w końcu ustawić z kimś z SF i porównać bo jak mówisz że ta "MS" daje dopiero szeroko to zastanawiam się gdzie między nimi plasuje się moje świecidełko...
Peterp079 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Ano to widzisz. Jak byś był gdzieś bliżej to chętnie bym zaprezentował obie
dziobolek Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 No dobra, jestem po pierwszych leśnych testach SolarForce L2 od Grega... ...Latarka z uchwytem i przesyłką kosztowała mnie 240PLN... Sama latarka z uchwytem??? Czy komplet latarka, uchwyt, akumulator, ładowarka??? Jaki jest czas pracy tej latarki?
PoleK Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 masz temat Grega więc po co pytasz po raz 23623654732? Czas pracy na maxie to z 50minut przy b. mocnym ogniwie.
dziobolek Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 2i regulaminu Nie chcę być niegrzeczny, ale... nie do Ciebie pytanie skierowałem, no i: - pytanie podstawowe dotyczy kwoty zakupu, - pytanie o czas pracy to tak na marginesie było zadane.
PoleK Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 No to odpowiedziałem, bo robisz syf z tematu zadając to pytanie... www.swiatełka.pl użytkownik greg, jego temat w sklepie i w dziale z "wrażeniami", WSZYSTKO MASZ.
Biera Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Polek, bądź łaskawie kulturalny, bo "robisz syf z tematu".
vwothyn Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 <p> Sama latarka z uchwytem??? Czy komplet latarka, uchwyt, akumulator, ładowarka??? Sama latarka z uchwytem i przesyłką. Do ceny podstawowej doszedł koszt wyłącznika reversed i zabezpieczenia termicznego. Ładowarkę na szczęście mam własną modelarską, ładuje chyba wszystko co jest dostępne na normalnym rynku od zwykłego PB w samochodzie przez NiCd, NiMh, LiIon, Lipo, liFePo4. Ogniwa wydłubałem ze zużytej baterii laptopowej (swoją drogą ciekawe dlaczego była zużyta, skoro wyjąłem z niej 6 dobrych ogniw?).Jaki jest czas pracy tej latarki? Tego Ci na razie nie powiem, bo nie sprawdzałem dokładnie czasu, poza tym bawiłem się różnymi trybami, a aku ze względów bezpieczeństwa ładowałem tylko do 4,1V. Myślę że dokładne dane bez problemu uzyskasz od Grega. Na pewno na 60% spokojnie ponad godzinę pojeździsz, dla mnie to wystarcza, i tak w plecaku mam ze 2 albo 3 ogniwa na zapas, a raczej nie jeżdżę całą noc.
Peterp079 Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Cena latarki z ładowarką, uchwytem i ogniwem jaką ja zapłaciłem 285zł. W chwili obecnej jak sobie liczyłem wychodzi ok 300-310zł. Dodatkowe ogniwa dodatkowe koszty wiadomo.
mariusz231 Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 (swoją drogą ciekawe dlaczego była zużyta, skoro wyjąłem z niej 6 dobrych ogniw?). Pada elektronika baterii lub po prostu się blokuje, jest wtedy jeszcze szansa na odblokowanie i dalej użytkowanie baterii. Ogniwa same w sobie są nie naruszone, bo zabezpieczone właśnie przez w/w elektronikę. W serwisie powiedzą "padła bateria i trzeba kupić nową", że są one na 6 lub 12 miesięcznej gwarancji rzadko się to zdarza w trakcie. W ten sposób nakręca się rynek na zbyt części zamiennych i akcesoriów danego producenta, bo przecież od innego laptopa nie pasuje lub na zamiennik danego modelu baterii. To tak poza tematem
dziobolek Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 ...Na pewno na 60% spokojnie ponad godzinę pojeździsz, dla mnie to wystarcza, i tak w plecaku mam ze 2 albo 3 ogniwa na zapas, ja raczej nie jeżdżę całą noc. No ja także nie jeżdżę całą noc, ale tutaj w Irlandii da się spokojnie jeździć cały rok, przy czym w okresie zimowym warto oświetlić się już po godz. 15.00 Sama latarka z uchwytem i przesyłką. Do ceny podstawowej doszedł koszt wyłącznika reversed i zabezpieczenia termicznego... Wielkie Ci dzięki dobry człowieku za to info. To średnio opłacalne moim skromnym zdaniem, gdyż... Cena latarki z ładowarką, uchwytem i ogniwem jaką ja zapłaciłem 285zł. W chwili obecnej jak sobie liczyłem wychodzi ok 300-310zł. Dodatkowe ogniwa dodatkowe koszty wiadomo. ...wyszło mi mniej-więcej to samo z jednym ogniwem, ładowarką i uchwytem. Dokładając jeszcze jedno tylko ogniwo na zapas i zabezpieczenie termiczne, zbliżamy się do ok. 400zł, tak??? Hmmm... za 400zł, to ja raczej podziękuję i kupię chyba jedno z IMHO najlepszych świecidełek na rynku - Trelock LS 950, choć równie mocno kusi i przyglądam się intensywnie także propozycji kolegi... Jeśli Ktoś sie zastanawia nad zwiekszeniem ilosci swiatla L2P, to ja myśląc o zastosowaniu jako dodatkowej czołówki zakupiłem coś takiego jak w linku poniżej tyle że u Nas w PL w cenie 210zł i bez tylnej w zestawie ale za to z przedłużką kabla od lampki do aku. CREE XML 1600Lm T6 LED Bicycle Light HeadLight headLamp | eBay
vwothyn Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Posuwając się metodą małych kroczków pt "a to dołożę jeszcze trochę" zawsze można wychodząc od taniego marketowego sztywniaka skończyć na zakupie fulla za 20 tys. po drodze rozważając kilka innych ofert, bo zawsze "warto trochę dołożyć". Z tego co widzę to ten Trelock w komplecie z ładowarką i uchwytem będzie raczej bliżej 500 niż 400. Poza tym z ogniwami jest najmniejszy problem, myślę że jakbyś podszedł do najbliższego sklepu komputerowego i zapytał o zużytą baterię od laptopa, to dostałbyś za darmo, albo za jakieś grosze. Pozostaje zakup ładowarki jeśli ktoś nie ma. Zabezpieczenie termiczne jest opcjonalne a bez niego latarka jest 25PLN tańsza, więc zawsze można zaoszczędzić, jednak ja z natury dmucham na zimne w takich przypadkach, zwłaszcza znając naturę akumulatorów litowych, jakoś ogniwo smażące się w obudowie przy 50 stopniach w środku lasu budzi we mnie pewien niepokój :-) Oczywiście jak w każdym przypadku warto kupić maksymalnie dobry sprzęt, na jaki nas stać. Szczególnie w przypadku oświetlenia nie warto oszczędzać i bawić się w półśrodki. Jak się o tym przekonałem można przeczytać w wątku "wasze gleby" :-)
Peterp079 Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Kolego Dziobolek wydaje mi się że zamiast tego Trelock'a lepszym wyborem będzie któraś z Magicshine oryginalnych bo już w tej cenie możesz wybierać wśród najwyższych modeli, lub ewentualnie ta Cree bardziej budżetowa i też można ją kupić w PL. Chyba że w wyborze ważnym aspektem jest wbudowany akumulator lub trochę bardziej kompaktowy niż taki dodatkowy na kabelku, choć powiem szczerze jak sam zawsze uciekałem od tego rozwiązania tak teraz widzę że wcale nie jest to uciążliwe. Poza tymi pozycjami to jeszcze gdzieś tutaj w tym dziale przewinęła się parę dni temu lampka robiona przez Kogoś ze światełek.pl w takiej samej obudowie jak Cree. Podejrzewam że też będzie to solidna i niezawodna konstrukcja analogicznie do SF robionego przez Grega (też ze światełek.pl)i cenowo też niewiele ponad 200zł.A już mistrzostwem pod kątem ilości światła wydaje się być to: http://allegro.pl/lampa-rowerowa-magicshine-mj-880-2000lm-promocja-i2633921644.html Tylko sporo kasy kosztuje i mógłby trochę dłużej świecic na jednym ladowaniu.
gombrowitch Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Najlepsze to będzie oświetlenie od upka albo grega ze swiatelka.pl. http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2-750lm-cree-xm-l-nowa-custom-i2623922866.html Ze wszystkim wyjdzie jakieś 285 zł.
dziobolek Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Z tego co widzę to ten Trelock w komplecie z ładowarką i uchwytem będzie raczej bliżej 500 niż 400. Normalna, rynkowa cena Trelocka to €95, więc... policz po aktualnym kursie Posuwając się metodą małych kroczków pt "a to dołożę jeszcze trochę" zawsze można wychodząc od taniego marketowego sztywniaka skończyć na zakupie fulla za 20 tys. po drodze rozważając kilka innych ofert, bo zawsze "warto trochę dołożyć". Ale jaka jest tu metoda „małych kroczków”??? Nie, no... oczywiście, że można kombinować ze starymi bateriami od laptopa, ale... tu już trzeba kombinować, a nie w tym rzecz. Ja piszę o zakupie kompletnego, działającego oświetlenia, a to nijak nie chce wyjść inaczej w przypadku tej konkretnej latarki – min. 310zł. Fajnie, jeśli komuś wystarcza jedna bateria, ale ja wolę dmuchać na zimne i mieć zapas niż mieć... ciemność Zabezpieczenie termiczne jest opcjonalnea bez niego latarka jest 25PLN tańsza, więc zawsze można zaoszczędzić... Niby tak, jednakże... jednak ja z natury dmucham na zimne w takich przypadkach, zwłaszcza znając naturę akumulatorów litowych,jakoś ogniwo smażące się w obudowie przy 50 stopniach w środku lasu budzi we mnie pewien niepokój :-) ...no właśnie – mam tak samo ...mistrzostwem pod kątem ilości światła wydaje się być to: Lampa rowerowa Magicshine MJ-880 2000lm PROMOCJA! (2633921644) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tylko sporo kasy kosztuje i mógłby trochę dłużej świecic na jednym ladowaniu. Tiaaa... tylko tu już mamy 650zł, a ja postawiłem "szlaban" na 400zł tylko dlatego, że bardzo spodobał mi się Trelock pod względem możliwości/jakość/cena. I szczerze mówiąc, to jak na razie, te 400zł jestem w stanie zapłacić tylko za Trelocka. A i tu nie obędzie się bez wyrzutów sumienia i „bólu serca” Dlatego też szukam bardziej budżetowych rozwiązań, ale priorytetem dla mnie jest czas działania. Kolego Dziobolek wydaje mi się że zamiast tego Trelock'a lepszym wyborem będzie któraś z Magicshine oryginalnychbo już w tej cenie możesz wybierać wśród najwyższych modeli, lub ewentualnie ta Cree bardziej budżetowa i też można ją kupić w PL. Nie, no... jeśli już, to „klony” Magicshine są sporo tańsze i tutaj jest to jakaś alternatywa. Chyba że w wyborze ważnym aspektem jest wbudowany akumulator lub trochę bardziej kompaktowy niż taki dodatkowy na kabelku,choć powiem szczerze jak sam zawsze uciekałem od tego rozwiązania tak teraz widzę że wcale nie jest to uciążliwe. No właśnie kompaktowość plus jakość i ilość światła/czas działania jest mocną stroną tego Trelocka. W przypadku lampek typu Magicshine to nie tyle mniejsza wygoda z osobnym ogniwem, ile aspekt wypinania ustrojstwa za każdym razem, gdy na chwilę gdzieś przypinam rower. Niestety "kradzieje" grasują także tutaj i potrafią wyjąć z torebki przy ramie nawet paczkę chusteczek higienicznych Ale to też da się... można akumulator umocować bardziej „solidnie i na stałe”, a zabierać tylko lampkę. No i właśnie w tym kierunku myślę. Dzieki chłopaki za pomoc i sugestie Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sensowne rozwiązania w stylu Trelocka, to chętnie rozważę. Wiem, że jest bardzo podobna do Trelocka i połowę tańsza lampka - Roxim RX5, ale niestety pod względem światła to nie to samo.
kulten Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 Chciałbym zapytać posiadaczy C8 czy nie wydaję się Wam, że świeci zanadto punktowo? Model 502 daje światło bardziej rozproszone z tego co widzę na filmikach na yt ale w Waszej ocenie jak się z ty,m jeździ po lesie? Czyli C8 vs 502?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.