black1921 Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Ok, da się wyhaczyć nieco taniej tą UltraFire C8 niż za 150-160zł? Co to jest ten "DX" ? Zdaje się, że DealExtreme. Bez problemu znajdziesz w google. Ale PoleK wspominał coś o tańszych źródłach.
arw Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Zdaje się, że DealExtreme. Bez problemu znajdziesz w google. Ale PoleK wspominał coś o tańszych źródłach. Dzięki za info. Wszelkie tanie źródła mile widziane Aha, upek pisze, że na rower lepszy reflektor OP - czyli latarki Ultrafire C2. Może ktoś wyjaśnić z doświadczenia, dlaczego lepszy OP aniżeli SMO?
black1921 Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/li...2567074945.html mam te, od tego sprzedawcy, paru kumpli tez i prezentuja soba wyzszy poziom niz te Ultrafire, i inne wymysli, daja tez wiekszy prad z Siebie. model 23A mam na mysli Ja również mam ogniwa od tego sprzedawcy. Kupiłem je właśnie ze względu na to, że polecałeś je w którymś temacie. Na razie krótko ich używam, ale złego słowa nie mogę powiedzieć.
PoleK Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Dzięki za info. Wszelkie tanie źródła mile widziane Aha, upek pisze, że na rower lepszy reflektor OP - czyli latarki Ultrafire C2. Może ktoś wyjaśnić z doświadczenia, dlaczego lepszy OP aniżeli SMO? w teorii tak jest, ale tam jest i tak na tyle gleboki reflektor ze bedzie widac punkt... zajrzyj do tematu o oswietleniu przod tyl, tam sa wczorajsze fotki ktore pokazuja rozklad z folia i bez na SMO.
sewer231 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 Był ktoś może oglądać te lampki po 35zł w lidlu. Wartko kupić i na jakiej diodzie są ?
PoleK Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 sa na diodzie ktorej ja nie rozpoznaje, na pewno nie jest to xr-c ktory byl w poprzednich lampkach, jakis kwadraciak. Nie warto wg mnie.
sewer231 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 sa na diodzie ktorej ja nie rozpoznaje, na pewno nie jest to xr-c ktory byl w poprzednich lampkach, jakis kwadraciak. Nie warto wg mnie. Dzięki wielkie, tak też myślałem
arw Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 może są na diodzie superflux i odda całe 10lm
PoleK Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 przyjrzalem sie sprawie ponownie, w poprzednich bylo XP-C, ogladalem w Lidlu lampke i albo jest to kwadraciak, albo dioda firmy ktorej nie znam, albo reflektor przykrywa obudowe diody, i jestto xp-c moze sie wypowie ktos kto kupil, albo da fotki, bo opakowania jakies metne mieli i nie jestem w 100% pewien.
patrryk22 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 · Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Witam w temacie oświetlenia rowerowego LED zaprasam na stronę http://www.sklep.poltronic.eu/category/pl/oswietlenie-led-latarki-led obecnie wyprzedajemy ostatnie sztuki profesjonalnych lamp rowerowych MAGICSHINE.
arw Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 · Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Witam w temacie oświetlenia rowerowego LED zaprasam na stronę Latarki LED, Żarówki LED, Oświetlenie LED - SKLEP POLTRONIC SA obecnie wyprzedajemy ostatnie sztuki profesjonalnych lamp rowerowych MAGICSHINE. Jak zwykle, jak to w Poltronicu bywa - poza wysokimi cenami nic specjalnego, w dodatku fatalny opis produktów.
fw66 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Tutaj macie katalog latarek cenionej firmy z podanymi mocami (lumeny) i zasięgiem. Nie namawiam do ich kupowania, ale do zorientowania się ile lumenów mają markowe latarki. Śmiać mi się chce jak widzę że wszyscy licytują się na setki lumenów za kilkadziesiąt zł. Tak jak w AberGold - cudów nie ma. Parę lat temu zainwestowałem w LedLenser P7 (ok.200lm) i do dziś świeci ona lepiej niż kupowane teraz przez znajomych "wynalazki" 1000lm. Na rowerze świetnie sprawdza się regulacja ogniskowej - na krętych ścieżkach ustawić można szeroki snop światła dla doświetlenia zakrętów, a na prostych - wąski. Proponuję więc trochę dołożyć i mieć porządną na dłużej.
PoleK Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Proponuję więc trochę dołożyć i mieć porządną na dłużej. Teraz to Ty mnie rozsmieszyles jak uwazasz ze Twoj lenser swieci lepiej od mojej C8 to chyba czas odwiedzic okuliste... moja C8 daje jakies... 3x tyle światła co Twoj Lenser
prawysierpowy Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 NIe rozsmieszaj go. Żadna lampka nie zaświeci tak jak jego C8
PoleK Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 NIe rozsmieszaj go. Żadna lampka nie zaświeci tak jak jego C8 tego nie napisalem nigdzie, zaczynasz dzialac na nerwy wciskaniem w moje usta swoje slowa... leci zgloszenie. jak nie widziales na oczy nigdy tego lenser'a to zamilcz... on swieci porownywalnie do co najwyzej latarki za 50zl na xr-e... jesli mowimy o ilosci swiatla.
jasinski21444 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Latarka polka naprawdę nieźle świeci , wiem co widziałem Lenser'a ma kolega bigos może mi pokaże Ale nie sądzę aby lenser p7 na diodzie P7 świecił lepiej od czegoś na xm-l, tym bardziej iż xm-l świeci szerzej .
Mathiu Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 a dwie latarki Polka jak świecą, już nie mówiąc o sytuacji gdy jedzie nas kilku, a każdy ma latarkę 300LM+
Schwefel Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Ale nie sądzę aby lenser p7 na diodzie P7 O czym ty tworzysz? LedLenser P7 nie jest na P7. Tam siedzi Q4 albo Q5 i nie ma co porównywać do XM-L który najmarniej daje 2x tyle lm.
PoleK Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 O czym ty tworzysz? Jasiowi trzeba wybaczyc ale Tobie tez, bo Q4 i Q5 to biny diody modelu: Xr-e i tę należy przyrównać do XM-L - porównania nie ma oczywiscie z resztą się zgodzę
fw66 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Chodziło mi o to, że kupując chińską latarkę noname za 50zł na allegro można się mocno rozczarować, mimo opisu o XM-L i 900lm. Jasna sprawa że C8 i inne na diodach XM-L świecą lepiej od każdego Lensera. Ale muszą mieć faktycznie tę diodę w środku i być przyzwoicie wykonane - np.UltraFire za 150zł. A swoją drogą widzę, że moja P7 już jest mocno przestarzała (mimo że jest podrasowana) . Dawno nie interesowałem się latarkami, a dziś trochę poszperałem i jestem w szoku jak mocne potrafią być nowe diody.
PoleK Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 latarke na xm-l mozna w Polsce kupic za ~ 80zl a to ze ktos z Twoich znajomych kupil latarke z super opisem w ktorym bylo 0 prawdy to inna sprawa:)
DominikM Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Akurat Q4 i Q5 - to biny "po prostu" i odnoszą się do wszystkich ledów produkowanych przez Cree które dla prądu nominalnego mają te 90-105 lumenów... XR-E, XR-C, XP-E, XP-G itd...
PoleK Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Akurat Q4 i Q5 - to biny "po prostu" i odnoszą się do wszystkich ledów produkowanych przez Cree które dla prądu nominalnego mają te 90-105 lumenów... XR-E, XR-C, XP-E, XP-G itd... ale w tym przypadku Xr-e
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.