Skocz do zawartości

[oświetlenie] Oświetlenie przednie - las

sewer231

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Będę musiał chyba skupić się na tej C8, która ma lepszą diodę U2

Upkowi moge uwierzyc w miare... ale w inne U2 nie uwierze, pozatym, sory ale po co Ci ten kazdy lumen? miales w zyciu taka lampke na xm-l przed oczamyi w ogole?

Kolego wyzej: wszystkie maja taka sama budowe o ile sie nei myle, wiec jeden .... ;)

Napisano

Do 100 zł: Ultrafire wf-501b lub wf-502b, osobiście posiadam wersje "900 lm" i chociaz latarka osiąga tyle tylko na papierze to kierowcy zwalniają juz z daleka i mijają mnie szerokim łukiem. Miałem okazję pobawić sie też Trustfire X2 i moim zdaniem jest troche za duża na rower tak samo jak ultrafire C8, chyba że komuś nie przeszkadza taki klocek na kierownicy. Do 150 zł: Solarforce L2P, do tego trzeba doliczyc solidną ładowarke 50 zł i akumulatorek 20 zł .. Na ładowarce też niestety nie można oszczędzać, miałem tanią chinszczyzne która ładowała pół dnia i rozdupczyła sie po miesiącu. Teraz mam UltraFire WF-139 i niedosyć że ładuje dużo szybciej, to jest dużo solidniejsza.

Napisano

ok. Już się conieco układa w główce co i jak.

Latarka to C8, wychodzi na to że od "upka" będzie rzetelny towar (dla niewtajemniczonych Cenzor2 na alledrogo)

Ogniwa uciekać od chińszczyzn, zatem gdzie kupić dobre ogniwa? Poda ktoś namiary?

PoleK, taka już moja natura, że wybieram najlepsze możliwe oferty, niż miałbym potem narzekać "a mogłem kupić tamtą", gdyby coś nie pasowało...

XM-L, to bedzie 1-sza latarka na PowerLED

Napisano

Witajcie

a ja polecam rozwiązanie niskobudżetowe.

Ostatnio kupiłem w lidlu 2 zestawy lampek .

Tylne średnio się nadają, a przednie obie poszły na kierownicę i w nocy w lesie nawet nieźle sobie radzą.

Od czwartku 23/08 chyba ma być coś podobnego.

Kosztowało mnie to ca. 68zł ( a jeszcze zostają dwie tylne lampki do obdarowania jakichś dzieciaków :-) )

pozdrawiam

Napisano

i co z tego że twojemu koledze padły? może miał po prostu trefną sztuke. Przedtem miałęm takie http://40.76.my/Malaysia/ultrafire-18650-4200mah-li-ion-battery-flat-top-pcb-ckp332508-1206-16-ckp332508@1.jpg i padły mi po miesiącu, a tanie chinskie trzymią, nie ma reguły. A co do Ultrafire to straszny kloc na rower, nawet sprzedawca stwierdził że na rower jest troche za duża. Solarforce od Grega jest dużo poręczniejsza, i do kieszeni sie spokojnie zmieści.

Napisano

i co z tego że twojemu koledze padły? może miał po prostu trefną sztuke. Przedtem miałęm takie http://40.76.my/Mala...ckp332508@1.jpg i padły mi po miesiącu, a tanie chinskie trzymią, nie ma reguły.

Haha, problem w tym ze te to tez tania chinszczyzna... ;) sory ale samsungi sa zdecydowanie lepsze niz taki Noname, a mozna je dostac nawet taniej, uzywki od pewnego sprzedawcy ;)

co do wielkosci, to mam dwie C8 na kierownicy nieraz i nie mam problemu z wielkoscia... wiec sprzedawca chyba nie widzial C8 albo jest przwyczajony do miniaturowych rzeczy:D

Napisano

Haha, problem w tym ze te to tez tania chinszczyzna... ;) sory ale samsungi sa zdecydowanie lepsze niz taki Noname, a mozna je dostac nawet taniej, uzywki od pewnego sprzedawcy ;)

co do wielkosci, to mam dwie C8 na kierownicy nieraz i nie mam problemu z wielkoscia... wiec sprzedawca chyba nie widzial C8 albo jest przwyczajony do miniaturowych rzeczy:D

Kupowałem u tego faceta Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i oglądałem różne lampki, a ty sobie mogłeś odrazu szperacz na kierownice założyc i okleić taśmią, taniej by wyszło ;)

Napisano

Kupowałem u tego faceta...

Koles sprowadza sprzet z chin za grosze, i ma tylko takie kijowe aku to co sie dziwisz? haha:)

Poza tym, wole nie tak bardzo grzejaca sie latarke niz grzejnik taki jak SF L2;)

Napisano

Koles sprowadza sprzet z chin za grosze, i ma tylko takie kijowe aku to co sie dziwisz? haha:)

Poza tym, wole nie tak bardzo grzejaca sie latarke niz grzejnik taki jak SF L2;)

Wszystkie takie latarki są sprowadzane z chin za grosze, ja swoją wf-502b kupiłęm za niecałe 70 zł, a świeci podobnie jak ta UltrafIre Wf-502B XM-LT6

odprowadzanie ciepła można poprawić za pomocą małej miedzianej blaszki i pasty termoprzewodzącej

SF L2P poleciłem od Grega, który modyfikuje swoje latarki i poprawia odprowadzanie ciepła. Podczas jazdy na rowerze latarka jest jeszcze dodatkowo chłodzona przez pęd powietrza. Gregowa latareczka bedzie lepsza na rower od C8. Przynajmniej ja bym z takim klocem jezdzić nie chciał.

Napisano

Wszystkie takie latarki są sprowadzane z chin za grosze, ja swoją wf-502b kupiłęm za niecałe 70 zł, a świeci podobnie jak ta UltrafIre Wf-502B XM-LT6

odprowadzanie ciepła można poprawić za pomocą małej miedzianej blaszki i pasty termoprzewodzącej

SF L2P poleciłem od Grega, który modyfikuje swoje latarki i poprawia odprowadzanie ciepła. Podczas jazdy na rowerze latarka jest jeszcze dodatkowo chłodzona przez pęd powietrza. Gregowa latareczka bedzie lepsza na rower od C8. Przynajmniej ja bym z takim klocem jezdzić nie chciał.

Poprawic mozna, ale braku materialu nie zrekompensujesz do konca miedziana tulejka, i pasta... z g**** bata nie ukrecisz ;) Budowa SF i 502b jest jaka jest...

a ze swieci podobnie, a jakby miala swiecic? C8 prosto z chin jest gotowa do dzialania na upartego, robi sie ciepla po minutce, nawet te najtansze, przychodza nasmarowane jak trzeba a pigula przylega do body. zadna latarka na drop-inie taka nie bedzie, bez poprawek jest zimna i sie gotuje.

Napisano

Poprawic mozna, ale braku materialu nie zrekompensujesz do konca miedziana tulejka, i pasta... z g**** bata nie ukrecisz ;) Budowa SF i 502b jest jaka jest...

a ze swieci podobnie, a jakby miala swiecic? C8 prosto z chin jest gotowa do dzialania na upartego, robi sie ciepla po minutce, nawet te najtansze, przychodza nasmarowane jak trzeba a pigula przylega do body. zadna latarka na drop-inie taka nie bedzie, bez poprawek jest zimna i sie gotuje.

Jestem ciekaw ile ty zapłaciłeś za swoje "lampy" bo moja za niecałe 70 zł wystarcza z nawiązką i nie mam z nią żadnych problemów, a ty zapłaciłeś pewnie 2x tyle i tylko oślepiasz kierowców.. dałem niecałe 7 dych i zrobiłem dobry zakup, mała modyfikacja to przecież nie problem.

Co do lampki to zacząłeś C8 porównywać z moją wf-502b, a nie tą z modowaną od Grega, która jest poręczniejsza i może bedzie ciut cieplejsza ale nie ma żadnego ryzyka że sie spali albo bedzię sie z nią coś działo bo jest sprawdzona przez wielu forumowiczów. Dysponując taką kasą brałbym SF l2p od grega, który na życzenie ustawi ci różne bajery, barwe światła, tryby świecenia itp no i nie jest klocem. ;)

Napisano

Jestem ciekaw ile ty zapłaciłeś za swoje "lampy" bo moja za niecałe 70 zł wystarcza z nawiązką i nie mam z nią żadnych problemów, a ty zapłaciłeś pewnie 2x tyle i tylko oślepiasz kierowców.. dałem niecałe 7 dych i zrobiłem dobry zakup, mała modyfikacja to przecież nie problem.

Zalamiesz sie ale... przeplaciles bo za C8 dalem mniej niz ty za 502b ;) co do oslepiania - masz ta sama diode, pradu w nia niewiele mniej, i Ty nigy nie oslepiasz? hahaha jak jade w miescie/ ulica to latarke mam na 35% i skierowana w dol ;)

te szmery bajery to taka gadka zeby klienta przyciagnac, bo 3 tryby wystarczaja w zupelnosci, ostatnio byla gadna na temat grzania sie SF, i greg sam przyznal ze nie nalezy jej uzywac na postoju na maksa a i przy wolnej jezdzie przy 25 stopniach jest wrzatkiem... ;)

i nie wciskam nikomu kitu, po prostu ktos kto ma 100zl, lepiej zeby nie kupowal 502 czy inne dropinowego syfu - tak fabrycznie to za szczesliwe nei jest, sory... tylko C8 ktora jest od razu gotowa do uzywania (bardziej niz SF)

Napisano

Zalamiesz sie ale... przeplaciles bo za C8 dalem mniej niz ty za 502b ;) co do oslepiania - masz ta sama diode, pradu w nia niewiele mniej, i Ty nigy nie oslepiasz? hahaha jak jade w miescie/ ulica to latarke mam na 35% i skierowana w dol ;)

te szmery bajery to taka gadka zeby klienta przyciagnac, bo 3 tryby wystarczaja w zupelnosci, ostatnio byla gadna na temat grzania sie SF, i greg sam przyznal ze nie nalezy jej uzywac na postoju na maksa a i przy wolnej jezdzie przy 25 stopniach jest wrzatkiem... ;)

i nie wciskam nikomu kitu, po prostu ktos kto ma 100zl, lepiej zeby nie kupowal 502 czy inne dropinowego syfu - tak fabrycznie to za szczesliwe nei jest, sory... tylko C8 ktora jest od razu gotowa do uzywania (bardziej niz SF)

Owszem mogłem kupić pare złotych taniej, ale nie zamawiałęm z dx i jakoś załamany nie jestem.

A ja wciskam komuś kit? W Polsce do 70 zł ciężko znależć lepsze lampki niż ultrafire wf-502b tudzież 501, wiadomo że moge zamiawiać pare złotych taniej ale jak zapewne czytałęś z zamówieniami z dx to loteria, nie zawsze przychodzą albo przychodzi coś zupełnie innego, a co do oślepiania to sam się zastanów wożąc 2 takie klocki na kierownicy.

Z tym wrzątkiem też przesadziłeś, przy krótkim postoju i trybie 100% nic się nie dzieje, podczas jazdy także, gdy leżała zapalona 30 min non stop zrobiła się gorąca, ale za chwile powiesz że na pewno jakiemuś twojemu koledze się takich lampek już 5 spaliło. :icon_cool:

Napisano

http://allegro.pl/li...2567074945.html mam te, od tego sprzedawcy, paru kumpli tez ;) i prezentuja soba wyzszy poziom niz te Ultrafire, i inne wymysli, daja tez wiekszy prad z Siebie. model 23A mam na mysli ;)

Kolego @prawysierpowy, jesli 502b na Maxie w miejscu nie robi sie baardzo ciepla tzn ze z odprowadzeniem Ciepła u Ciebie bardzo kiepsko, albo masz tam sterownik na hmm 4-6AMC,albo w ogole jakis badziew ktory daje malo pradu... wiec nie wiem czy masz powodu do radosci, moja C8 po 5 minutach jest juz naprawdę ciepła na postoju ;)

i nie siej paniki, DX dba o klienta, nawet jesli mieli obsuwy to dochodzilo to co trzeba, reklamacje uwzgledniali itp. z reszta... DX to nie najtansze zrodlo... sa szybsze i tansze.

Napisano

Latarka nie jest sensownym rozwiązaniem na rower i nie będzie, nie rozkłada tak strumienia świetlnego jak dedykowana lampka, sama moc to nie wszystko.

Napisano

Latarka nie jest sensownym rozwiązaniem na rower i nie będzie, nie rozkłada tak strumienia świetlnego jak dedykowana lampka, sama moc to nie wszystko.

to w polowie prawda, ale lampki typowo rowerowe tez maja kiepski rozklad...

Napisano

Naprawde mam ci szukać perypetie ludzi z DX? Co do tych akumulatorków może jednego zakupie i zobacze czy są faktycznie takie świetne skoro tak "panią agnieszke" reklamujesz.

@Rulez, jaka dedykowana lampka do 100 zł oświetli droge lepiej niż np taki wf-502b ? Przeciętny zjadacz chleba i tak nie kupuje droższego oświetlenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...