m0rdeczka Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Krótko. To co w temacie czyli czy 80 mm nie zaszkodzi nadto geometrii gt avalanche, a dokładniej 3.0. Użytek XC, niepewność z powodu 'przeznaczenia' roweru, który wrzucili do miski 'trail', a czasem all mountain. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Krótko. To co w temacie czyli czy 80 mm nie zaszkodzi nadto geometrii gt avalanche, a dokładniej 3.0. Użytek XC, niepewność z powodu 'przeznaczenia' roweru, który wrzucili do miski 'trail', a czasem all mountain. Wg mnie ta rama aż prosi się o 130 mm, ale wtedy to już nie jest xc . Ja bym został przy 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Na jakiej podstawie chcesz tam wpakować 130 mm?? Przecież to typowy rower XC. Ale masz rację, 100 mm będzie jak najbardziej na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Na jakiej podstawie chcesz tam wpakować 130 mm?? Przecież to typowy rower XC. Ale masz rację, 100 mm będzie jak najbardziej na miejscu. Przez rok jeździłem na tej ramie z widelcem 130, i w mojej ocenie miał lepszą, bardziej allmountain'ową geometrię. Ale nie każdy tak lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ale napisałem, że rama używana jest w XC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Czyli z powodzeniem można wpakować do tej ramy starszego Sida ze skokiem 80mm czy jednak koniecznie trzeba wybrać coś ze skokiem 100mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.