Shewush Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam, cześć i czołem! Z uwagi na to, że pragnę bacznie wstąpić w Wasze progi z(/n)apalonego jeźdźca postanowiłem zacząć moja przygodę ostrym kołem. Mam już większość potrzebnych szpargałów. Ano właśnie - większość czyli nie wszystko. Brakuje mi dość istotnego elementu jakim są szprychy. Mam nadzieję, że pomożecie mi w wyborze odpowiedniego sprzętu. Jest to mój pierwszy dobór szprych, samo zaplatanie i centrowanie już ćwiczyłem. Mam obręcze Stars 700 wysokie na 43mm i wąskie w środku na 13,6mm ERD bodajże 552mm. Piasty dorwałem joytechowskie, średnica kołnierza mierzona od zewn. krawędzi 64mm. Przednia na rozstaw 100mm, odległość kołnierzy od zewn. krawędzi 70mm. Tylna na rozstaw 120mm, typu flip-flop, odległość kołnierzy 60mm. Na przód chciałem zapleść słoneczko, na tył 3x. Z kalkulatorków wychodzi mi na przodzie 246,4mm szprycha a z tyłu 263,1mm. Tylko teraz takich rozmiarów nie ma i nie wiem w którą stronę mam przybliżyć wartość. Czy wziąć 246 i 264? Może według Was powinna być inna długość? Jakiej długości nyple do tego?
Shewush Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Napisano 26 Sierpnia 2012 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Do zamknięcia.
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak powinieneś zaokrąglić w górę, choć to są tak małe różnice ze wszystko jedno. Nyple najlepiej chyba mosiężne. Posmarować olejem lnianym delikatnie jak posiadasz. Zaplot jaki sobie tam uważasz Zamykam zgodnie z prośbą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.