Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe] Zakup kompletu

Sztoff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam w rowerze hamulce tarczowe No-name czyli pewnie jakaś chińszczyzna. Ostatnio zakupiłem do roweru nową ramę (kross) i chciałem wymienić okładziny. Objeździłem wszystkie sklepy w mieście, ale ze względu na to że nie znam nazwy tego zacisku nie udało mi się nic kupić, a jeden ze sprzedawców poradził, że taniej wyjdzie kupić nowy zacisk, do którego w przyszłości łatwiej będzie dobrać okładziny, części zamienne itd.

Tylny zacisk jest totalną katastrofą jeżeli chodzi o zamocowanie i regulację, podobnie jak w przypadku przedniego nie udało mi się kupić okładzin, chodź to już inny typ.

I tu zrodził się pomysł kupienia nowych zacisków. Dodam tylko dla formalności, że wszystko jest przystosowane, przednią tarczę mam nową, tylna jeszcze troszkę pochodzi.

Jeżeli chodzi o użytkowanie, w te wakacje zrobię ok 1000km, jeżdżę głównie po mieście 20-50 Km codzinnie / co kilka dni.

Jestem otwarty na wszelkie propozycję, hamulce to nie musi być górna półka, od 3 lat jeżdżę z b. słabymi i daję radę więc myślę, że każda zmiana będzie dla mnie zauważalna.

Dodam, tylko, że w sklepach dostałem propozycję shimano (89zł sztuka) i jakieś innej firmy (60zł sztuka) niestety nie spisałem modeli przez pośpiech :/

Cenowo chciałbym się zamknąć w 150 zł (chodzi mi o zaciski mechaniczne) za komplet przód + tył, jak już mówiłem cudu nie oczekuję, aczykolwiek jestem otwarty na propozycję

pozdrawiam!

Jak dla mnie,to do jazdy po mieście wystarczy przedni,więc można zapolować na avida :)

Ew używany hayes HAYES RYDE BARDZO DOBRY STAN PRAWA/TYŁ (2552173767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tylko jesli na przod to przewód skrócić i mozna śmigać :)

Z takim podejściem to za 180zł można upolować już m596 nowe ;)

@99tomcat

Jeżeli chodzi o twoje propozycje to nie mieszczą się w budżecie, bo ja chcę 150zł za komplet przód + tył , a tarcze mi nie potrzebne

@Michauuu Skłaniam się jednak w stronę 2 sztuk :)

Powiedzcie mi jeszcze czy 60 zł za sztukę, które mi podali w sklepie mogą być cokolwiek warte?

Ostatecznie mogłyby to być hamulce hydrauliczne, ale rozumiem że wtedy wzrosną koszta

Jeżeli chcesz nowe to

http://allegro.pl/hamulce-tektro-novela-aluminiowe-komplet-2-kolory-i2565207754.html

chyba najtanszy cały nowy komplet. Zadzwoń do sprzedawcy moze zgodza sie sprzedać bez tarcz za pare złoty mniej, choc ja osobiście kupiłbym razem z tarczami.

Z używanych to polowanie na avid bb5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...