Skocz do zawartości

[amortyzator] pukanie podczas jazdy :O

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Według mnie to każdy komu "puka" amorek powinien udać się do serwisu żądając jak najszybszej wymiany na nowy, sprawny i niepukający egzemplarz. Sam bym tak zrobił, niestety na początku nie pukał B) albo juz nie pamietam, niedlugo i tak pewnie zmienie wiec sie nie oplaca jezdzic po serwisach. IMO nikt nie ma prawa nam wciskac, ze te amorki tak mają. Wiec reklamować jak można ;)

• 2 lata później...
Napisano

Witam mam amortyzator RS Dart2 ( amor ma niecały miesiąc) i podczas jazdy jakby coś obcierało w amortyzatorze i wydobywa się taki metaliczny dźwięk ... jakieś rady ?

Napisano

no gwarancja to ostateczność, nie chce oddać amora żeby mnie wyśmieli i powiedzieli ze śrubkę wystarczyło dokręcić, btw. amortyzator zakupiłem z Krossem A4, wiec gdzie sie udac do serwisu Krossa czy walić od razu do RS ?

Napisano

jesli cie wysmieja to zapisz nazwiska, a nastepnie idz pogadac ze zwieszchnikiem. jesli to nie pomoze, zkontaktuj sie z krosem i opowiedz im, jakie podejscie do klienta ma jeden z ich dystrybutorow. a na koniec: ich praca polega na dokrecaniu srubek, w koncu za to biora pieniadze.

dodam jeszcze, ze ja mam inne podejscie do tematu: kombinowanie samemu to ostatczenosc, gwarancja to rych nr 1.

Napisano

Kombinuj sam - zedrzyj lakier z korków a powiedzą Ci że sam grzebałeś i tracisz gwarancje. Pewnie z tłumikiem coś także oddaj na gwarancje najlepiej (znajomy jak reklamował Darta 2 ze Scotta Scale to dostał nowego po 2 tygodniach).

Napisano

Nie, bo Kross nie ma Dartów, Tor itp. od Polskiego dystrybutora (cholera wie skąd je biorą) - musisz iść do serwisu Krossa. Cały rower reklamujesz a nie tylko daną część.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...