Paviarotti Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Według mnie to każdy komu "puka" amorek powinien udać się do serwisu żądając jak najszybszej wymiany na nowy, sprawny i niepukający egzemplarz. Sam bym tak zrobił, niestety na początku nie pukał albo juz nie pamietam, niedlugo i tak pewnie zmienie wiec sie nie oplaca jezdzic po serwisach. IMO nikt nie ma prawa nam wciskac, ze te amorki tak mają. Wiec reklamować jak można
matheus Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 Witam mam amortyzator RS Dart2 ( amor ma niecały miesiąc) i podczas jazdy jakby coś obcierało w amortyzatorze i wydobywa się taki metaliczny dźwięk ... jakieś rady ?
matheus Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 no gwarancja to ostateczność, nie chce oddać amora żeby mnie wyśmieli i powiedzieli ze śrubkę wystarczyło dokręcić, btw. amortyzator zakupiłem z Krossem A4, wiec gdzie sie udac do serwisu Krossa czy walić od razu do RS ?
uchmanek Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 jesli cie wysmieja to zapisz nazwiska, a nastepnie idz pogadac ze zwieszchnikiem. jesli to nie pomoze, zkontaktuj sie z krosem i opowiedz im, jakie podejscie do klienta ma jeden z ich dystrybutorow. a na koniec: ich praca polega na dokrecaniu srubek, w koncu za to biora pieniadze. dodam jeszcze, ze ja mam inne podejscie do tematu: kombinowanie samemu to ostatczenosc, gwarancja to rych nr 1.
Sel Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 Kombinuj sam - zedrzyj lakier z korków a powiedzą Ci że sam grzebałeś i tracisz gwarancje. Pewnie z tłumikiem coś także oddaj na gwarancje najlepiej (znajomy jak reklamował Darta 2 ze Scotta Scale to dostał nowego po 2 tygodniach).
matheus Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 czyli iść z całym rowerkiem do serwisu RS (http://www.harfa-harryson.com.pl/new/strony-firmowe/rs-serwisy.php5) i pokazać im datę zakupu, rachunek i tą książeczkę od KROSSa ?
Sel Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 Nie, bo Kross nie ma Dartów, Tor itp. od Polskiego dystrybutora (cholera wie skąd je biorą) - musisz iść do serwisu Krossa. Cały rower reklamujesz a nie tylko daną część.
matheus Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 uhh dzieki za odpowiedz 2 tyg. bez roweru - masakra :|
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.