Skocz do zawartości

[łańcuch]rozpinanie spinki w łańcuchu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pewien problem otóż od rana staram się rozpiąć spinkę w łańcuchu, lecz ona nie chce wyjść. Próbowałem już łapać kombinerkami, różnych sposobów z forum, ale ona dalej tam siedzi. Znalazłem podobną w internecie i wygląda tak post-151477-0-25870000-1345112426_thumb.jpg . Proszę o szybką pomoc :).

Napisano

musisz lekko zagiąć łańcuch do siebie. W miejscu w którym jest takie zagłębienie z obu stron(w spince) włóż tam śrubokręt płaski, ważne żeby był mały, i to tyle.

Napisano

Nie wiem czy takie powyjaśniane. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że spinki KMC do 10 rzędowych łańcuchów są jednorazowego użytku, nie do zdjęcia. Nawet specjalnie kupiłem takie "cienkie" kombinerki i prawie je połamałem ale spinka ani drgnęła, w końcu rozpiąłem łańcuch skuwaczem. Oczywiście wszystkich tych złotych metod pt. zegnij łańcuch, czy dociskaj spinkę jednocześnie ją rozpinając próbowałem, po dwóch godzinach myślałem że mi palce odpadną. Z tego co pamiętam w przypadku 9 rzędowych łańcuchów takich problemów nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...