piotrek3212 Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam. Mam pewien problem otóż od rana staram się rozpiąć spinkę w łańcuchu, lecz ona nie chce wyjść. Próbowałem już łapać kombinerkami, różnych sposobów z forum, ale ona dalej tam siedzi. Znalazłem podobną w internecie i wygląda tak . Proszę o szybką pomoc .
Druid Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Na przyszłość polecam spinki connexa! Może ten post Ci pomoże kolega posiada taką samą, wystarczy dobrze poszukać. http://www.forumrowe...post__p__745179
Tedolf Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 musisz lekko zagiąć łańcuch do siebie. W miejscu w którym jest takie zagłębienie z obu stron(w spince) włóż tam śrubokręt płaski, ważne żeby był mały, i to tyle.
Druid Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie wiem po co powtarzacie odpowiedzi jak wszystko jest wyjaśnione, a wystarczyło dobrze poszukać w google
Bart80 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie wiem czy takie powyjaśniane. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że spinki KMC do 10 rzędowych łańcuchów są jednorazowego użytku, nie do zdjęcia. Nawet specjalnie kupiłem takie "cienkie" kombinerki i prawie je połamałem ale spinka ani drgnęła, w końcu rozpiąłem łańcuch skuwaczem. Oczywiście wszystkich tych złotych metod pt. zegnij łańcuch, czy dociskaj spinkę jednocześnie ją rozpinając próbowałem, po dwóch godzinach myślałem że mi palce odpadną. Z tego co pamiętam w przypadku 9 rzędowych łańcuchów takich problemów nie było.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.