lukas22 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Cześć, swój rower zakupiłem w lutym i nie byłem z nim na przeglądzie ponieważ zamówiłem go przez internet.. teraz mam problemy z swoimi hamulcami hydraulicznymi ponieważ w ogóle nie hamują przedni i tylni.. domyślam się że trzeba dolać płynu i odpowietrzyć tylko co do tego będę potrzebował? Na allegro jest dużo zestawów do odpowietrzania tylko żaden nie jest do shimano ,, ZESTAW DO ODPOWIETRZANIA FORMULA R1 RO RX - FULL" Czy taki zestaw będzie pasował do shimano? oczywiście olej zakupie oryginalny shimano. Wolał bym sobie to zrobić sam, będę bogatszy o nowe doświadczenia w serwisie rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bat1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Zestaw jest dobry. Tylko zauważ, że w zestawie masz płyn dot. Jakie masz hamulce?? Dot może wyżreć uszczelki w shimano. Ja swoje m596 zalewałem olejem mineralnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrik Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 bat1 przeczytaj jeszcze raz temat to będziesz wiedział jakie ma hamulce. Oczywiście, że olej mineralny a co do zestawu to możesz sam sobie taki bardzo łatwo zrobić. Końcówka z gwintem M5 z instalacji pneumatycznej (koszt ok . 1zł), kawałek węzyka akwarystycznego i strzykawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deg2 Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=dFuwoEYvt_w&feature=related Filmik pokazuje odpowietrzanie hamulców Shimano metodą "Bleed". Metoda ma taką zaletę że nie potrzebujemy prawie wcale "zestawu". Możemy go sami zrobić za 2zł. Problem może stanowić jedynie końcówka (jeśli jest potrzebna) ale tą da się chyba kupić na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas22 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No fakt, do moich hamulców wystarczy strzykawka i wężyk:) Ktoś wie gdzie taki wężyk kupię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 przecież Ci pisali wyżej "wężyk akwarystyczny" znaczy w zoologu może być też przewód paliwowy tylko nie zalewaj ich dot'em . . . . edit: zamiast oleju mineralnego shimano możesz kupić olej mineralny do układu citroena - o wiele tańszy a te same właściwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Kolego zamiast zakładać kolejny temat których jest tu już za dużo proponuję użyć opcji szukaj lub -KLIK- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 lukas22 - to już Twój czwarty niechlujnie(łamiący regulamin forum) założony temat. Jak odpowietrzać - jest tego od groma na forum, jest też w przypiętym poradniku. Nie chce Ci się szukać to albo poszukaj na innym forum albo zacznij się stosować do naszych zasad. Pełen pakiet ostrzeżeń i blokada na tydzień w gratisie temat do kosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.