kaapeo Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Aktualne moje to author niobi, może nie ma wyglądu sportowego ale jest mega wygodne i chciałbym, żeby następne też takie było wygodne ale miało bardziej sportowy wygląd Jeżdżę na różne dystanse, ale przeważnie od 30-80 km. Ważę ok 85kg. Szukam czegoś do 120 zł z przesyłką zastanawiałem się np nad: http://allegro.pl/siodlo-selle-italia-x0-czarne-od-bike-arena-i2537811189.html ewentualnie gdyby była znaczna różnica to to.. http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-x0-xo-flow-2012-35-okazja-i2544122784.html http://allegro.pl/nowe-selle-italia-shiver-xc-295g-xc-mtb-os-wys-0-i2556437706.html Podałem takie przykładowe, nie znam się na siodłach za bardzo i nie miałem z nimi doświadczenia wielkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Świadom, że to nie odpowiedź i wiąże się luźno z tematem, mimo wszystko napiszę. 10 lat temu kupiłem siodło najdroższe jakie było w sklepie, bo naczytałem się o problemach kolarzy z prostatą i chciałem im zapobiec. Nie uważam, by były przesadzone, sam ich uniknąłem. Ale zmierzam do tego, że niemal identycznej jakości była masa innych siodeł w cenie 80-200 zł. Tylko były cięższe i nie były pokryte skórą z niby ręcznie haftowanym napisem. Reasumując warto poszukać dobrego siodła - szkoda zdrowia, ale nie musi być drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dlatego też szukam dobrego i niedrogiego, obecnie mam author niobi jak napisałem ma ono otwór pośrodku używam 3 lata i nie miałem przez nie problemów zdrowotnych szukam czegoś podobnego ale o sportowym wyglądzie, drugie siodło mnie interesuje ale czekam na opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/si...2544122784.html ? Ludzie je chwalą, sam takie zamówiłem ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Wygodne ? Mocno się nad nim zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Każdy ma inny tyłek, ale użytkownicy ogólnie chwalą ten model. Sam się nad nim kilka dni temu zastanawiałem, ale udało mi się kupić za prawie te same pieniądze Selle Italia C2 i jestem zadowolony. Pierwsza jazda już za mną i jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Jeszcze nie doszło :/ Ale jak kolega wyżej napisał-ludzie je chwalą Jak przyjdzie to napisze coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Każdy ma inne "upodobania" co do siodła Mój kolega używa Selle Italia X0 i jest zadowolony. Ja mam Selle Royal Classic Mach i też jestem zadowolony. Jeżdżę ok 20km i dla moich potrzeb jest wystarczające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ile razy trzeba powtórzyć, że każdy ma inny tyłek? Mogę polecić Ci San Marco Blaze, które jest najwygodniejszym siodełkiem, na jakim jeździłem, a mimo to ogrom ludzi panicznie Ci je odradzi twierdząc, że to najgorsze, co może spotkać czyjekolwiek cztery litery. A znam też faceta jeżdżącego na którymś już z kolei Tune Speedneedle. W jego odczuciu siodło super, w moim nadaje się wyłącznie na tortury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jeszcze ostatnie pytanie co do tych nieszczęsnych siodełek. Może ktoś miał też styczność z Selle Italia X2 flow ? Zastanawiam się miedzy tym modelem, a XO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajus1997 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Można kupić siodło za 30 zł które będzie bardziej wygodne niż te za 400 zł , wybór siodła to rzecz indywidualna. Najlepiej przetestować jak jest taka możliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Wczoraj zrobiłem 35km na siodełku x0 i dodam, ze była tu moja pierwsza jazda;) Siodełko wydaje się twarde, myślałem ze będzie nie wygodne- okazało się zupełnie inaczej, jest wygodne, nawet bardzo:) jestem bardzo zadowolony:) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.