Skocz do zawartości

[Oświetlenie] Lampka na przód - testy

kabanosdg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam zamiar kupić lampkę na przód nie pozycyjną lecz do oświetlenia drogi. Nie musi to być sprzęt rzędu 150zł jak Cataye ponieważ będzie używana okazjonalnie.

Widziałem w sklepach lampki koło 60-70zł z Krossa, Meridy.

Np. http://allegro.pl/super-mocna-1-watowa-przednia-lampka-merida-i2534795544.html

Zastanawiam się czy warto to kupować. Chciałbym zobaczyć jakieś lampki najlepiej w teście.

Czy ktoś z was może coś polecić oczywiście mile widziane z jakimś testem. najlepiej coś w 100zł że by niepotrzebnie nie wywalać kasy.

Mam MR tyle że nie od początku, a podobno w 10 numerze był solidny test oświetlenia (wiem wiem to kawał czasu temu) ale może ktoś ma jakiś namiar na scan lub cokolwiek.

Z góry dziękuję

Napisano

Ja polecam oglądać się za latarkami taktycznymi. Są z reguły tańsze i pewniejsze - nawet można je bez problemów tuningować.

Posiadam ok. 2 lata latarkę Romisen RC-29, która ma 150lm i zoom. Oświetlam nią szkołę, która według zumi.pl jest oddalona ode mnie o 120m. Świecąc nią w biały sufit w pokoju można bez problemu czytać książkę. Zasilanie 1 aku AA lub bateria - zwykły "paluszek". Przy dobrym akumulatorku świeci 2h+

A latarkę do kierownicy montuje za pomocą zwykłej gumki.

Pozdrawiam!

Napisano

http://allegro.pl/la...2560141714.html Ja właśnie ta kupiłem.

Kumpel ma komplet i powiem Ci, że lepszej latarki nie widziałem.

na innych aukcjach było napisane bodajże 240lm czy coś takiego, a wiem, że są nawet ponad 400 czyli ~2x mocniejsze, a i cena lepsza niż Meridy za 70zł.

jak to ma 100LM to bedzie dobrze...

jak zobaczysz lepsza to powiesz dwa słowa, z których pierwsze to: "o" ;)

nie polecam, za 15zl wiecej mozna miec cree xr-e ktore serio moze miec 150LM w takiej obudowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...