Morin Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam! Wczoraj kupiłem rower KROSS level A3 z hamulcami tarczowymi (hydrauliczne) Shimano Disc M446. Dopiero dzisiaj wybrałem się na krótką wycieczkę i zauważyłem, że przedni hamulec wydaje dziwne pstrykanie. Gdy troszkę nacisnę na przedni hamulec to do razu pstrykanie ustaje. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Dokręć śruby zacisku. U mnie po takim pstrykaniu okazało się, że śruba imbusowa haczyła o szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elwrona Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 To w końcu jest to pstrykanie czy pisk? Prawdopodobnie tarcza dzwoni o klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morin Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 To w końcu jest to pstrykanie czy pisk? Prawdopodobnie tarcza dzwoni o klocki. Zanim poprawiłem treść posta, zdążyłeś odpowiedzieć To jest pstrykanie. Kiedyś (jak byłem mały) to lubiłem jak mi rower pstrykał i dawałem opaskę zaciskową, lub jakiś patyk, który obija się o szprychy i wydawał dźwięki - identycznie jest teraz. Jutro sprawdzę, czy coś zahacza o szprychy z hamulca. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morin Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dzisiaj pojeździłem trochę i po kilku hamowaniach na przedni hamulec pstrykanie przeszło. Widocznie klocek hamulcowy zahaczał o tarczę. Dzięki za odp. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 To był nieustawiony zacisk hamulca. Ja bym ustawił jeszcze raz mimo wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.