Tedolf Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Siemka, znalazłem na allegro wolnobieg 8 rzędowy http://allegro.pl/wolnobieg-8-rz-sun-race-wysoka-klasa-niska-cena-i2547349130.html jak myślicie czy to się sprawdza czy to zwykły "chłam", może ktoś z was miał z tym styczność?
beskid Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Podstawową wadą każdego wolnobiegu jest jego słaba wytrzymałość a nie jakość jako taka. Tu nie ma porównania z kasetą dlatego radzę nie pchać się w wynalazki tego typu.
Tedolf Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Napisano 15 Sierpnia 2012 nie no z kasetą nie ma co porównywać ale zaciekawił mnie ten wolnobieg.
beskid Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Powiem tak od czasu kiedy podczas zjazdu pękła mi ośka nie założyłbym czegoś takiego chyba, że wyłącznie na szosę. Natomiast co do wytrzymałości samych zębów to jest porównywalna z tańszymi odpowiednikami kaset.
Majsterkowicz Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Osobiście, to wygląda to na ciekawy wynalazek z drugiej strony, za niecałe 60zł wsadzić do roweru coś, co waży prawie 600g? Pomijając kwestię wagową, podpisuje się pod Przedmówcą. Gdy usprawniłem swój rower o bardziej profesjonalne komponenty i przeszedłem na kasetę, tak oś spod wolnobiegu miała odchył od jej wydłużnej osi o ponad 2mm. Co najlepsze, jeździłem tylko i wyłącznie na szosie, a przy tym ważę tylko 58 kilo Swoją droga, widziałem już wolnobiegi 9 rzędowe ale to już rarytas Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.