Skocz do zawartości

[koszulki] Jak mają leżeć na ciele?

oficjalnie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze, witam wszystkich.

Idzie wiosna, trzeba się jakoś ubrać. Jestem zainteresowany kupnem rowerowego t-shirta z zameczkiem, z oddychającego materiału. Zastosowanie głównie w amatorskim XC, co nie znaczy że nie będę się pocił.

Moje wymiary są trochę odbiegające od norm - patyczak ze mnie. Wzrost 185 i strasznie chudy.

Totalnie nie mam pojęcia jak taka koszulka ma leżeć na ciele. Czy ma być obcisła, przylegać do ciała, i na jakiej wysokości ma znajdować się ściągacz? Może macie jakieś foty poprawnie ubranych kolarzy? Podkreślam ubranych!!!

Dzięki za info.

PS. Dziś mam urodziny!!! haha!

Napisano

happy b'day :)

ja tez mam podobne wymiary :) 180x60kg :P

ma przylegac,koszulki rowerowe do xc sa obcisle

jesli chodzi o ten sciagacz na dole to w lecie wystarczy ze bedzie na wysokosci pasa ,tyl jest troche dluzszy bo przeciez na rowerze sie pochylasz bardziej ale nie musi zachodzic na du... :P,tzn nie zakrywa jej calej :)

a zdjecia - to juz sam znajdziesz google i bikeworld i inne :)

Napisano

Ja wolę zwykłe luźne t-shirty. Mam w prawdzie całą szafę kolarskich ciuszków(pozostałości po dawnych znajomościach) są to głównie klubowe(15) z nawet przyjmnych materiałów(wszystkie które mają poniżej 8 lat są "oddychające").

Zgodzę się z powyższym postem i dodam że jak się ma "kolarską" koszulkę to trzeba uważać na spodenki:) nie powinny mieć zbyt dużej ilości "bajerów" w okolicach pasa bo można o nie zawadzić ściągaczem i pochylając się albo coś rozpruć albo się lekko przydusić... wiem z autopsji

Napisano

JA jakos sobie nie wyobrazam teraz jazdy w innych ciuchach niz kolarskie :)

NAjlepiej idz do sklepu i przymierz sobie komplecik :D Koszulka ma byc obcisla ale bez przesady , nie moze krepowac ruchów . Koszulka kolarska jest dłuzsza z tylu , wiec nie bedzie problemów . Zreszta ubierajac do tego spodenki kolarskie bedzie ok .

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Po krótce opisze swój problem. Kupiłem niedawno komplecik spodenki + koszulka.

Ale do rzeczy. Jak długi powinien być t-shirt typowo kolarski? Wiem , że tył dłuższy ale ja jadąc na rowerku mam nieco odkryte plecy (albo raczej tyłek). Gdy stoję to jest ok ale kiedy uniosę do góry ręce to mam odkryty brzuch :P .

T-shirt jest XL a ja do byków nienależe. Może trochę za wydatny brzuch mam ;) .

Czy w moim przypadku polecacie spodenki z szelkami ?

Napisano

Polecam nie patrzeć na rozmiary na metkach :) tylko na realną rozmiarówke. Koszulka nie powinna Ci się podwijać. Prawdopodobnie jest za krutka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...