LouisCyphre Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 jestem tu nowy więc Witam Wszystkich! muszę wymienic szprychy w tylnym kole, bo te, które mam pękają po przejechaniu kilkudziesięciu km - Piasta tylna ALIVIO FH-MC18 - obręcz Airline One 26" - szprychy, które mam - nie znam marki, czarne za 50-80gr / sztukę - moja waga 135 kg facet, który serwisuje mi rower jest torche uparty i może wykorzystac to, że sie kompletnie nie znam. planuje mi włożyć srebrne a ja wolę czarne ponieważ lepiej pasuja mi do roweru. jeżdzę raczej pościeżkach rowerowych, lesie itp proszę o poradę co kupić, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ja zawsze śmigałem na DT Champion (i to raczej najbardziej pewne szprychy ze stajni DT) lecz moja waga nie umywa się do twojej (bez urazy) bo jestem połówką ciebie Polecam je a co do koloru to też są czarne lecz droższe, jedna szprycha 2zł, srebrna chyba 1,20 zł ale nie jestem pewien PS. co do koloru to serwisant nic nie ma do gadania jedynie może ci polecic dane szprychy ale nie kolor BEZ PRZESADY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 mozna zawsze apakowac jeszce DT Alpine sa pogurbione dodatkowo na koncach a w srodku maja standartowe 2mm-swoje kosztuja ale sa polecane do ostrego katowania i do tandemow gdzei obciazenie na kolo jest takie walsnie jak u Ciebie jak nie wieksze jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Hej Ojciec waży 115 kg tył ma na mach 1 zaplecione .Jak do tej pory zero problemów.Nie ukrywam że jeździ spokojnie ,scieżki leśne i asfalt.To tyle z mojej strony więcj nie powiem ,bo nie mam zielonego pojecia czy warto inwestować w droższe i mocniejsze szprychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 DT Champion szprychy. Ale obręcz jest trochę kiszkowata. I ta obręcz przy 135 może też być przyczyną. Co do szprych to weź te co wyżej napisałem. Tanie i dobre. Nie są wyciąganie, a toczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LouisCyphre Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 dzięki wszystkim własnie tak zrobie - DT Champion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKARAMANGA Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 znajomy co tez wazy ponad 100 zlożył sobie koło na obręczy ALEXRIMS SUPRA MC, naprawde pancerna obręcz na 36 szprych i tu bez dwoch zdan trudno o mocniejszą, a jesli chcesz zaoszczedzic to DM24 tez powinna być solidna. Zaś szprychy były firmy SAPIM, model leader black. sztuka 2,60. sam na nich jezdze sa rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.