Synergy Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 J/w 85kg żadnego brzuchola, 192cm wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mam rozumieć że chodzi ci o skok amortyzatora. ? Oprócz twoich wymiarów ważna jest geometra twojej ramy i to czy jest przystosowana pod amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek902 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Zależy też jak i gdzie jeździsz , bo jeśli jest to teren , dołki korzenie kamienie to może być to za mało ... ja przy ramie 19" 75kg wagi mam czasem wrażenie że 100mm to dla mnie chwilami za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 A co ma rozmiar ramy i waga bikera do skoku amortyzatora??Tu się liczy geometria ramy, jeśli rama jest przystosowana pod 100mm to zakładając 80 sprawisz, że rower będzie bardziej nerwowy, będzie lepiej podjeżdżał, gorzej zjeżdżał. Jaka to rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 A co ma rozmiar ramy i waga bikera do skoku amortyzatora??Tu się liczy geometria ramy, jeśli rama jest przystosowana pod 100mm to zakładając 80 sprawisz, że rower będzie bardziej nerwowy, będzie lepiej podjeżdżał, gorzej zjeżdżał. Jaka to rama? Krossowska sztywna geometria http://www.kross.pl/...s/nowa_rama.png ST Długość rury podsiodłowej 530 [mm] TT Długośc głównej rury 600 [mm] HT Długość główki ramy 150 [mm] SA Kąt rury podsiodłowej 73 [°] HA Kąt główki ramy 71 [°] CS Długość tylnych widełek 430 [mm] WB Baza kół 1081 Używam 100mm ale mogę kupić r7 nówkę za 300zł ale 80mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.