Venomiz Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam, W przyszłym tygodniu wyjeżdżam w Karkonosze, prawdopodobnie do Karpacza. W związku z tym chciałbym Was zapytać, czy znacie w tamtej okolicy fajne trasy do enduro i lekkiego fr. Doświadczenie podpowiada mi, że fajnie można pojeździć tylko na pieszych szlakach, a nie chcę jechać w ciemno, żeby się nie wpakować na trasę nieprzejezdną dla roweru (np. długie, strome podejścia). Szukałem trochę w necie, ale niewiele znalazłem. Czy ktoś z Was był w tej okolicy i może mi polecić jakieś trasy? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertgliwice Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 w samym karpaczy po asfalcie masz fajny podjaz pod skocznie orlinek, jak zaczniesz od kaplicy wang to na polane i pod schronisko samotnia masz szeroki wybrukowany podjazd, kawałek stromego do strzechy akademickiej ( niesienie roweru ) masz 20 minut ale jest szeroko potem dalej szerokim brukiem pod samą snieżkę. Z karacza do swiatyni św Anny przez lasek jak dobrze pamietam czerwonym szlakiem tez super przejażdzka. i jeszcze z karpacza z pod kosciólka wang na polane a potem zielonym szlakiem na sloneczniki i idzie przejechać całym wzniesieniem ponad małym i duzym kotłem bardzo fajne widoki byłem tam w tym roku i duzo ludków na rowekach śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dzięki stary, sprawdzę je Ktoś jeszcze zna jakieś dobre trasy w tamtej okolicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertgliwice Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 jeszcze jedno uwaga będzie reklama najlepsze obiady w Karpaczu są na wiszących tarasach dobre domowe obiady w rozsądnej cenie ( w tym roku byłem w lipcu obiad dwu daniowy {waze oklo 100 kg} nie dałem rady wszamać tak duzo ) 18 zł. a najlepsze lody to w sopelku niestety w poniedziałki nieczynne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Dzięki, być może skorzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 i jeszcze z karpacza z pod kosciólka wang na polane a potem zielonym szlakiem na sloneczniki i idzie przejechać całym wzniesieniem ponad małym i duzym kotłem bardzo fajne widoki byłem tam w tym roku i duzo ludków na rowekach śmiga Zrobiłem sobie dzisiaj podobną wycieczkę, ale niepotrzebnie ją wydłużyłem (pchałem się zielonym aż do przełęczy Karkonoskiej). Widoki niesamowite, korzystając z pogody chciałem przy okazji zdobyć Śnieżkę, no ale cóż, bez konkrernego powodu zerwał mi się łańcuch Na szczęście z tamtego miejsca miałem tylko w dół Jak wrócę z wyjazdu zrobię podsumowanie i reportaż ze wszystkich wycieczek i w rezultacie powstanie fajna mapa okolic Karpacza z zaznaczonymi fajnymi i niefajnymi szlakami, zdjęciami i filmami (mam kamerkę GoPro ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpaczanin Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Dodam tylko, że warto przed wyprawami zajrzeć na stronę www.pogoda.karpacz.pl z aktualną pogodą w Karpaczu. Jest tam też odnośnik do obrazów z kamer rozmieszczonych w mieście i w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 z tego co mi wiadomo jest zakaz jazdy na rowerze w tych okolicach w związku z tym mam pytanie: a co gdyby mnie straż zatrzymała a ja nie wymeldowałbym się, nie podał danych, nie miałbym przy sobie dokumentów, telefonu, nic i uparcie nie chciał się ujawnić. Co polskie prawo w takiej sytuacji mówi? do aresztu na 48 h czy co? Poważnie pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Dla zainteresowanych polecam drogę pod reglami - wielokrotnie jeździłem częścią od Zachełmia do Szklasrkiej. Szutrowa, trochę kamieni, niezbyt wymagająca - plus to można legalnie rowerkiem śmigać. Dla bardziej wymagających polecam wjazd na Przełęcz Karkonoską od strony Przesieki. Zjazd to już prawie prawdziwy dh - ze względu na wielkie jopy w jezdni (przednie koło całe wpada i wyje***). Na Śnieżkę da się ale jest zakaz, choć słyszałem, że wjeżdżają. Jeżeli chodziło by o turystykę rowerową po Karkonoszach to w sygnaturze mam linka do kanału na youtube. Mozna luknąć na filmik z wyprawy dookoła Karkonoszy w 2010r. Jakość trochę kiepska, bo aparatem kręcone, ale zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.