krzychu2508 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam. Mam problem z hamulcem typu V. Kiedy hamuję linka hamulca powinna trzymać taki dzyndzelek w dźwigni hamulca. Niestety cały czas wypada. Nie wiem dlaczego tak się dzieję. Zamieszczam fotografie. Czy podciągnięcie linki da korzystny rezultat? linka+ "dzyndzel" \/ Widok z góry \/ Widok sprawnego hamulca\/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 nasmaruj porządnie linkę i pancerz w środku ,bo być może blokuje się gdzieś a jeśli to nie pomoże to lekko szczypcami zagnij tak w klamce gdzie główka linki wchodzi i bedziesz miał spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu2508 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Podginanie nie wchodzi w grę, dlatego że jest to tak zbudowane, że się nie da. Tzn da się, ale pęknie całe mocowanie. Nasmaruję i zobaczymy. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Niestety nasmarowanie linki nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Sprawdź czy linka nie jest uszkodzona (tzn.nie postrzępiona ) w okolicach fajki i tam gdzie wchodzi w pancerz . Być może pancerz jest uszkodzony.Najlepiej ściągnij linkę i ją porządnie nasmaruj olejem silikonowym.Jeśli to nie pomoże wymień ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuoomek Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Przy hamowaniu ten cały "dzyndzel" się rozgina i linka wylatuje. Co do przyczyny, są dwie opcje: 1. masz lipną klamkę i trza ją wymienić, albo stuningować (chocby podgiąć rzeczone blaszki) 2. pasz za dużo pary w rękach i musisz przyciskać nieco słabiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 @tuoomek głupoty gadasz aż przykro czytać, na 90% pancerz i linka, gdzieś się blokuje, linka nie jest naciągnięta i dzyndzel wypada, wyczyść je, przedmuchaj sprężonym powietrzem i nasmaruj, powinno chodzić ew sprawdz czy linka gdzies sie nie zaciera na ktoryms pancerzu bez zdejmowania go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Groszowe sprawy : ja bym się nie bawił w ratowanie tego (chyba, że nowy zestaw), tylko nowa linka i pancerz. Cenowo wyjdzie nie więcej niż 7zł, a czasowo to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuoomek Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 @rybciasum Proszę nie pisać, że gadam głupoty. Piszę to z własnego doświadczenia, miałem to samo. Po zmianie klamki było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu2508 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Problem rozwiązałem. Nastąpił lekki tuning optyczny łebka linki i hamulec działa jak ta lala. Dzięki za rady i pozdrawiam. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.