daron_mtb Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 mam problem bo ludzie mówią że aliwio jest bardzo dobre a deore to syf, nie wiem czemu.....przecierz za droższą cene schodzi i nowszy typ..... co mi polecicie? korbę deore http://www.allegro.pl/item93843224_super_k...40_okazja_.html czy alivio http://www.allegro.pl/item95205081_korba_s...io_fc_ts70.html Wszystkie uwagi mile widziane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(a może jakieś własne propozycje macie? cena do 200 zł) dzięki pozdrowienia na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Nie wiem co dupki tak mówią chyba ci co nigdy na nich nie smigali i sugerują się tylko opowieściami. Ja mam deorke 510 octalink teraz będe ją ujeżdżał 4 sezon i jest oki troche mi się gwinty wyrobiły ale to wina serwisu który mi zdupił gwinty przy ściąganiu korby :/ wrrrrr Ogólnie nie brałbym nic na kwadrat tylko na octalink a za 200zł masz LX z 2004r. http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...products_id=465 a allegro masz taniej lecz u arnika masz gwarancje i wogóle....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 ja mam deore 540 czyli wlasciwie to LX04 tylko ze stalowa a nie alu srodkowa koronka-moge polecic a korba LX04 to bardzo udany i sprawdzony model mozesz smialo ja kupic bedziesz zadowolony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 daron_mtb: Pierwsza korba to nie Deore, a druga to nie Alivio. Tyle na temat wiarygodności aukcji. Obie pochodzą z pozagrupowych linii Shimano, a jedna to nawet jest zrobiona we Włoszech . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 7 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A ta pierwsza (niby Deore) to nic innego jak Alivio z największą zębatka alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja generalnie polecam alivio, sam na nich jeźdze i nie narzekam :] Chociaz gdybym miał okazje zamontowałbym deore zeby porównac. Szczerze wydaje mi sie żę bardzo niewielka róznica bedzie gdy juz zaczniesz pedałowac:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 U Arnika gwarancja...a po co komu gwarancja na korbe? Pęknąć nie pęknie...zębqatki się zurzyją ale one nie są na gwarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Przez prawie 3 lata jezdzilam na korbie Alivio z koronkami Deore i bylam z niej bardzo zadowolona. Gdyby nie rutynowa wymiana napedu pewnie dalej by mi dobrze sluzyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.