uraz Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Poszukuję łożysk do sterów zintegrowanych w rozmiarze 41.8/30.2/45° (Cane Creek IS24 z Cannondale CAAD9). Na allegro można kupić bardzo podobne (flybike_pl) z tym, że o średnicy wewnętrznej 30.3, widziałem też łożyska do sterów Ritchey i Dartmoor o średnicy wewnętrznej 30.5. Nie wiem czy taka minimalna różnica parametrów ma jakikolwiek wpływ na działanie i czy ewentualnie gdzieś można kupić zamienniki idealnie pasujące do tych łożysk które muszę wymienić. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Za likwidację luzu między średnicą łożyska a rury sterowej odpowiadają stożkowe podkładki, wszystko zależy od ich wykonania, średnicę 30.3 powinny jeszcze wykasować ale pewności nie ma ... Takie łożyska (wysokość łożyska 6,5 mm) znajdują się w sterach BBB - BHP04 : http://www.centrumrowerowe.pl/pl-PL/produkt/77991/302/Stery-INTEGRATED-BHP-04-BBB Dystrybutor Harfa-Harryson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Z tego co się zorientowałem łożyska BBB ze stali nierdzewnej kosztują ponad 150 zł, a za tyle można sobie kupić kompletne stery. Znalazłem dokładnie takie jakich szukam w sklepie bikewagon.com (Tange Seiki 4T5-5) ale trochę mi się ich nie chce ściągać zza oceanu. Podobno kiedyś były takie w VTC ale niestety już ich nie ma (chociaż na stanie mają stery paco z łożyskami w takim wymiarze). Zmierzyłem dodatkowo wysokość łożyska, która wynosi 6.35 mm (0.25 cala) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 W sterach BBB są łożyska 41.8/30.2/45° o wysokości 6,5 mm , cena sterów 97 zł, wiem ponieważ kupiłem te stery żeby mieć łożyska sterowe do Speca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Znalazłem na ebay-u kompletne stery za 14$ z wysyłką, z tym, że brandowane nie jako Cane Creek IS24 tylko Tange Seiki Technoglide IS24. Swoją drogą w Cult Bike (dystrybutor Cane Creek na Polskę) nie mają samych łożysk a jedynie całe stery IS 42. W poniedziałek jeszcze powinienem wiedzieć co ma do powiedzenia Cannondale Polska także coś napiszę. @Rulez dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.