Skocz do zawartości

[opony] Wymiana schwalbe road cruiser 28"

elcidx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałem wymienić opony w moim rowerze, obecnie posiadam ww. w temacie, lecz tylna opona już się poddaje i należało by ją wymienić. A zamiast wymienić na taką samą myślałem nad wymianą obu opon na trochę mocniejsze mianowicie Schwalbe Citizen

Poruszam się 90 % asfalt, kostka, 10 % teren.

Opony które aktualnie mam mają wymiary 1.5 700 x 35c i takich chciał bym się trzymać.

A może warto zainteresować się innymi oponami, budżet jaki chciał bym przeznaczyć na ten zakup to w okolicach 100 zł za dwie sztuki.

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Podłączam się pod temat. Mam ten sam dylemat. Także jeżdżę na Land Crusierach i bardzo sobie je chwalę pod względem przyczepności i w ogóle ale po niecałych 2500 km tylna opona wygląda jak pobojowisko. Popękana wzdłuż na całej długości a dzisiaj przyuważyłem że cały bieżnik jest zjechany i miejscami w ogóle już przebija - chyba wkładka (czerwone coś?)

Tak więc potrzebuje oponki o podobnych parametrach ale dużo wytrzymalszej !

Napisano

A używał ktoś w ogóle opon Continentali ? Bo akurat ich dętki bardzo sobie chwalę nie wiem natomiast jak wytrzymałe robią opony ?

A Marathon to zwykły Orginal da radę czy celować w coś lepszego ?

Napisano

Jak możesz dołożyć, to weź zwijne dureme, które są teraz w dobrej cenie, jak nie to albo dureme albo racer, ale tu będzie słabo nawet na szutrach.

A trekkingowe conti są całkiem ok, twarde i trwałe.

Napisano

Jak możesz dołożyć, to weź zwijne dureme, które są teraz w dobrej cenie, jak nie to albo dureme albo racer, ale tu będzie słabo nawet na szutrach.

A trekkingowe conti są całkiem ok, twarde i trwałe.

A czy ktoś wie jak się spisują Bongragery ? Koleżanka ma na góralu Treka i wyglądają i spisuja się bez zarzutu. Całkiem niedawno na allegro ktoś sprzedawał model LT3.

Chyba z dwojga złego bardziej skłaniałbym się do Continentali niż do Marathonów. Cena za Marathony to >90zł za sztukę :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...