Skocz do zawartości

[bielizna termoaktywna] uniwersalna

xander1222

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich doświadczeń wynika, że stójki/kołnierzyki im krótsze tym lepsze. A szczególnie przeszkadzające są zameczki w nich, bo jak się założy kolejne warstwy to potrafi niemiło uwierać w szyję. Ja na przykład wolę brak kołnierzyków pod spodem i buff'a. Luźniej i bardziej elastycznie, zawsze można zdjąć, albo podciągnąć wyżej.

Najlepiej, jakby wlasnie stojka nie mial suwaka, ale nie widzialem takiej koszulki. A jezeli chodzi o buffa, to z cena mocno przesadzili...

Ale to nie temat na to;)

To mały OT: w HiMountain i chyba jeszcze gdzieś można ich firmowe buffy kupić od 19PLN, mam 2 ponad rok i są niezłe, z polarowym przejeździłem całą zimę.

A może ktoś mógłby polecić jakąś koszulkę termoaktywną na zimę ze stójką chroniącą szyję? Znalazłem kilka modeli ale wszystkie sporo ponad 150zł, jednak uważam, że to zdecydowanie za dużo...lepiej byłoby kupić jakąś maskę, czy coś w tym stylu... No ale może jednak coś jest, czego nie znalazłem.

Może to nie kolor dla Ciebie, jest trochę droższe niż 150 zł, ale tu jest w jednym bluza termoaktywna i kominiarka. To jest cienkie, ale niesamowicie ciepłe. Bardzo to wygodne. To jest jeden najfajniejszych moich ciuchów sportowych, a najfajniejsza bielizna termoaktywna. Nie pytałam czy jest męski odpowiednik - trzeba poszukać.

ODLO WARM SHIRT LS WITH FACEMASK Bluza termoaktywna z kominiarką - damska

• 3 tygodnie później...

Ja bede mial spodenki Brubeck Thermo pewnie w poniedzialek, mialem DRY i 2x reklamowalem bo sie rozwalaly od szwu w gore, material taki cienki że się na szmate do telewizora prędzej nadaje niż na rower :/ doplacilem do Thermo, abym się znowu nie rozczarował...

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Przyszła wczoraj ta L-ka Brubeck Thermo Men spodnie. Wrażenie dobre robi, materiał grubszy od DRY i wyglada na solidniejszy.

Rozmiarowka L-ka thermo to taka idealna na mnie mysle, poprzednie DRY L-ka byla za luźna ogolnie wszedzie, a zwlaszcza na gorze jakby mi mialy gacie zaraz spasc. Wymieniona na DRY M-ke i luż dopasowanie dobre nieco trudniej przez stope było założyć, może i nawet ciut miejscami za mocno dopasowana nie wiem, ale na siłe nic nie robiłem.

L-ka Thermo to taki rozmiar dla mnie jakby po środku tamtych DRY, spoko sie zaklada przez stope, opina nie za mocno, nie luźno, na gorze w okolicach pasa i kroku juz mam dobre dopasowanie i brak uczucia, że gacie mi zaraz spadna :D ale to właśnie seria MEN i pewnie kroj lepiej na facetow dopasowany niz w serii DRY Unisex co pewnie jest na gorze szerszy ze wzgledu na budowe ciala kobiet :P Ciekaw jestem serii FIT brat ma bokserki i maja taki material grubszy cos jak Thermo, wiec pewnie lepsze niz DRY. Pewnie serie Merino i Extreme inne tez z porzadniejszego materialu bo na zimniejsze temperatury.

Drugi raz jakbym rozwazal zakup na troche mniejsze mrozy to kupilbym FIT serie pewnie solidniejszy material na rower od DRY co sie nadaje predzej na bieganie i chodzenie, zeby materialu cienkiego za mocno nie rozciagac. A na wieksze mrozy to Thermo itd.

Sie rozpisalem, ale musialem :D sorry za ogonki ale na telefonie musze chyba klawiaturke zainstalowac inna bo nie zawsze mi sie dodatkowe propozycje liter z ogonkami wyswietlaja w oknie tapatalk.

Przyszła wczoraj ta L-ka Brubeck Thermo Men spodnie. Wrażenie dobre robi, materiał grubszy od DRY i wyglada na solidniejszy.

Rozmiarowka L-ka thermo to taka idealna na mnie mysle, poprzednie DRY L-ka byla za luźna ogolnie wszedzie, a zwlaszcza na gorze jakby mi mialy gacie zaraz spasc. Wymieniona na DRY M-ke i luż dopasowanie dobre nieco trudniej przez stope było założyć, może i nawet ciut miejscami za mocno dopasowana nie wiem, ale na siłe nic nie robiłem.

L-ka Thermo to taki rozmiar dla mnie jakby po środku tamtych DRY, spoko sie zaklada przez stope, opina nie za mocno, nie luźno, na gorze w okolicach pasa i kroku juz mam dobre dopasowanie i brak uczucia, że gacie mi zaraz spadna :D ale to właśnie seria MEN i pewnie kroj lepiej na facetow dopasowany niz w serii DRY Unisex co pewnie jest na gorze szerszy ze wzgledu na budowe ciala kobiet :P Ciekaw jestem serii FIT brat ma bokserki i maja taki material grubszy cos jak Thermo, wiec pewnie lepsze niz DRY. Pewnie serie Merino i Extreme inne tez z porzadniejszego materialu bo na zimniejsze temperatury.

Drugi raz jakbym rozwazal zakup na troche mniejsze mrozy to kupilbym FIT serie pewnie solidniejszy material na rower od DRY co sie nadaje predzej na bieganie i chodzenie, zeby materialu cienkiego za mocno nie rozciagac. A na wieksze mrozy to Thermo itd.

Sie rozpisalem, ale musialem :D sorry za ogonki ale na telefonie musze chyba klawiaturke zainstalowac inna bo nie zawsze mi sie dodatkowe propozycje liter z ogonkami wyswietlaja w oknie tapatalk.

Kolego a jaki masz wzrost i wagę?

Bo nie wiem właśnie jaki rozmiar zamówić.czy L jaka nosze na codzien czy może M żeby była mocno dopasowana....

Mój wzrost 178 i 86kg

ja mam wzrostu 174cm, a waga... nie mam w domu, a w pracy jak stawałem na taką przemysłową w całym ubraniu roboczym i butach to mi pokazywała 80kg, a ona ma błąd bodajrze +/- 1-2kg. Coś pewnie w okolicach 78kg ważę. W pasie jak się mierzyłem to mam 88-90cm.

Na pudełku mam oznaczenia rozmiaru Thermo:

M-ka wzrost 170-176, pas 80-86

L-ka wzrost 176-182, pas 86-92

Więc mieszczę się tak po środku rozmiaru w pasie, mi odpowiada jak tylko przymierzałem, ale dopiero co z pudełka wyciągnąłem i nie chodziłem jeszcze w tym. Jak DRY miałem to od nowości były troche ciaśniejsze, a po praniu zawsze materiał troche się jakby rozciągał. Więc może i być tak samo z Thermo. Ale wole mieć ten rozmiar bo naprawde najlepiej mi pasuje, a nie będę wymieniał na M i potem jak w spodenkach z wkładką będę jeździł i pewnie naprężenia materiału duże będą i może przez to mi 2x rozpruwał się materiał bo nie wytrzymywał, a jeszcze był cienki, nie wiem może poprostu taka wada konstrukcyjna, ale myślę że może i za mocne rozciąganie na rowerze....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...