Skocz do zawartości

[bielizna termoaktywna] uniwersalna

xander1222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zakupić bieliznę termoaktywną.

Myślę,że powinna być uniwersalną czyli całoroczna, dobra na wiosenne i jesienne dni a jednocześnie pomagająca w ochronie przed zimą.

Szczerze mówiąc nie znam się za bardzo w tym temacie wiec prosiłbym o jakieś podpowiedzi,linki;)

Cena jaką mogę wydać myślę ze do 200zł

Na początek może sam coś zapodam

http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna-brubeck-unisex-2012-l-1gat-i2559757472.html

Co wy na to?

Bielizna na cały rok ? Na zimę jest długi rękaw i długie kalesony, a na lato krótkie spodenki i krótka koszulka. Czyli mamy już dwa komplety. Ja polecam markę 4F lub hitec'a. Mam zestaw letni 4f, a zimowy hitec.

Dodam że w lato też przydało by się jeździć w bieliźnie ale tylko na górę tzw. potówce.

Tu chyba bardziej chodzi o pory przejściowe - wiosna, jesień. Wtedy taki komplecik byłby ok.

Wybierając pomiędzy Brubeck a Hitec, zdecydowanie lepszy jest Brubeck. 4F nie posiadałem, więc się nie wypowiem.

jestem z ostrowa wlkp

W Ostrowie w Galerii Ostrovia również jest Martes Sport.

kolego nie pisałem nic o lecie, choć w tym roku nawet i latem mogłaby się przydać.A zima ta bielizna ma być uzupełnieniem do odzieży zimowej

dzisiaj pojadę zobaczyć

dzisiaj pojadę zobaczyć

A jak myślicie warto pakować się w ten 2 gatunek?

http://allegro.pl/brubeck-bielizna-termoaktywna-unisex-30-2gat-l-i2505283884.html

Tania jest także zeszłoroczna oferta a zapewne poza wyglądem nie różni się niczym

http://allegro.pl/brubeck-unisex-dry-bielizna-termoaktywna-roz-l-i2516536316.html

Z tego co podałeś, zdecydowałbym się na ten zeszłoroczny komplet. Od nowszych może różnić się minimalnie krojem i może materiałem, ale to raczej nie są aż tak duże zmiany. Ja posiadam właśnie bieliznę z rocznika 2010/11 i tak jak pisałem wcześniej, bardzo dobrze się sprawuje.

Drugi gatunek sobie odpuść, bo faktycznie wady mogą być małe, ale możesz też trafić np na prujący się szew.

Witam

Chcę zakupić bieliznę termoaktywną.

Myślę,że powinna być uniwersalną czyli całoroczna, dobra na wiosenne i jesienne dni a jednocześnie pomagająca w ochronie przed zimą.

Szczerze mówiąc nie znam się za bardzo w tym temacie wiec prosiłbym o jakieś podpowiedzi,linki;)

Przede wszystkim to nie sądzę, żeby bielizna była uniwersalna na ostrą zimę, cieplejszą zimę, wiosnę itd. znaczy na każdą porę roku. Ja dotąd chodzę w kalesonach jeszcze zwykłych bawełnianych, takich śmiesznych. Ale w góry na zimno, na narty, czy w ostrej zimie, używałem spodnie termoaktywne Brubecka, koszulkę Brubecka - bardzo dobra bielizna, a na cieplejszą zimę właśnie te zwykłe chińskie bawełniane kalesony i koszulkę termoaktywną Spaio.

też nie sądzę, żeby znalezienie bielizny na absolutnie każdą pogodę było możliwe... ja się zdecydowałem na kupno, ale nie miałem wygórowanych wymagań i tym samym problemów z decyzją, wybrałem hi-teca i jestem zadowolony. daj znać jak ten Brubeck się spisuje (oczywiście jak będziesz miał szansę go przetestować).

Brubecka bieliznę mam komplet długi oraz krótką koszulkę i parę majek które są rewelacyjne bo bezszwowe.

Tak jak przedmówcy piszą bielizna musi być ściśle dolegająca dlatego Ja kupiłem rozmiar mniejszy od noszonego.

Jest tylko jeden mankament w moim przypadku. Koszulki są zrobione z fajnego materiału jednak przy dłuższych trasach (ponad 50km) w moim przypadku, gdy się mocno już spocę koszulka obciera mi sutki. Jest dyskomfort i to spory. Problem rozwiązałem poprzez zaklejanie się plastrem :)

Bieliznę Brubecka stosuje maksymalnie do 10`C potem zaczyna być w niej za gorąco. W drugą zaś stronę jeździłem w niej w - 18`C i sprawowała się idealnie. Nie miałem nigdy odczucia mokrych pleców podczas jazdy zimą.

• 2 tygodnie później...

Spaio robi fajną bieliznę. Lata służy.

Po przeczytaniu tej wypowiedzi zainteresowałem się tą firmą. Wahałem się pomiędzy tanimi termo za 30-40zł a na pewno solidnym brubeckiem za 140-150.

Spodobała mi się przejrzystość oferty i zamówiłem koszulkę kr i dł rękaw relieve, bluzę thermo, kalesony thermo i furę skarpetek. Przy okazji zestaw dla młodego spodnie + bluza dł rękaw.

Koszulki długie po 99, krótka po 85 a kaleson po 48. Zestaw dla młodego 140.

Stary dzięki za tego posta, bielizna jest naprawdę świetna. Polecam !!

Brubecka bieliznę mam komplet długi oraz krótką koszulkę i parę majek które są rewelacyjne bo bezszwowe.

Tak jak przedmówcy piszą bielizna musi być ściśle dolegająca dlatego Ja kupiłem rozmiar mniejszy od noszonego.

Jest tylko jeden mankament w moim przypadku. Koszulki są zrobione z fajnego materiału jednak przy dłuższych trasach (ponad 50km) w moim przypadku, gdy się mocno już spocę koszulka obciera mi sutki. Jest dyskomfort i to spory. Problem rozwiązałem poprzez zaklejanie się plastrem :)

Bieliznę Brubecka stosuje maksymalnie do 10`C potem zaczyna być w niej za gorąco. W drugą zaś stronę jeździłem w niej w - 18`C i sprawowała się idealnie. Nie miałem nigdy odczucia mokrych pleców podczas jazdy zimą.

Kolego podwierdzam Twoje słowa, w czwartek wybrałem się na szosę zakładając bluzę i kalesony ponieważ w pewnym momencie miało być spacerowe tempo,ale kiedy jechałem już swoim tempem na nogach czułem,że jest mi naprawdę bardzo gorąco z góry zakładając,że sa na pewno spocone,z ciekawości to sprawdziłem i o dziwo moim uprzedzeniom poza ciepłemi nogi były kompletnie suche,zero wilgoci.

• 1 miesiąc temu...

Nie zakładając nowego tematu...

Nie wiem czy można pisać takie rzeczy, ale na alledrogo jest teraz koleś z Wawy, który sprzedaję bielizne thermo brubeck ----> komplet XXL za 160 PLN z wysyłką wczoraj zamówiłem dzisiaj już przymieżyłem. Dzielę się z wami braci forumowa bo to chyba niezła okazja ;)

:teehee:

Poszukajcie ;) bo zapewne już bezpośredniego linka do aukcji już podać nie mogę bo będzie ban albo coś :P

Zależy jaka to kolekcja na ktory rok.

Ja ostatnio kupowałem na alledrogo komplet z kolekcji 2010/2011 na aukcji był za 148,90pln z listem poleconym ekonomicznym gratis + brałem drugi komplet 2011/2012 za 174,80pln z dowolną wysyłką gratis.

W sumie zapłaciłem za te 2 komplety 148,90+174,80 i wybralem gratisowa wysylke kurierem za pobraniem. Braciak mówi że dostaliśmy te same komplety z najnowszego rocznika :D ja swój odesłałem bo po przymierzeniu brata M-ki lepiej jest dopasowana niż L-ka, która według rozmiaru powinna być dobra, ale była za luźna. Czekam na M-ke aż dojdzie wymieniona :) i nie moge się doczekać sprawdzenia :P

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Posiadam bieliznę Brubeck Thermo od 1,5 roku. Na kalesony zakładam cieńką lycrę i w temperaturze 0C jest jeszcze OK. Na górze mam koszulkę Brubecka cieńki polar i softshella i w tej temperaturze też jest OK. Co do koszulki Brubecka nie mam zastrzeżeń natomiast w kalesonach od początku pruje się nitka. Mimo, że ją zaszywam to zaczyna się pruć w innych miejscach. Jak na razie kalesony są całe ale nie wiem jak będzie dalej. Muszę je chyba zareklamować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...