Skocz do zawartości

[Amortyzator]AXON RL 2008 Serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ponieważ nie znalazłem odpow. ma moje pyatnie w istniejących postach na forum zakładam nowy wątek.

Mam mały problem z serwisem mojego amora -Axona RL (wersja podstawowa, bez żadnych regulacji), tzn.nie wiem jak odkręcić dolną śrubę ( tej z lewej strony) która trzyma golenie dolne - śruba ma płaski łepek, jak ją odkręcam to kręci się w kółko, śrubę z prawej strony ( tej po której jest tłumik olejowy) odkręciłem normalnie kluczem ampulowym. Ale kompletnie nie mam pomysłu jak odkręcić ta po lewej stronie.

To po pierwsze.

Ale mam też drugie pytanie, amortyzator mój choć niby najwyżej stojący w hierarchi Suntoura kiepsko pracuje-słabo wybiera nierówności, w zasadzie wybiera tylko te największe, a średnie wogóle pomija - jak zaobserwowałem strasznie "muli", słabo warca po ugięciu do pierwotnej pozycji . Oczywiście amor konserwowany tzn. czyszczone uszczelki kurzowe, psikane brunoxem golenie. Co może być powodem kiepskiej pracy, czy trzeba poprostu wymienić w nim olej, ewntualnie co jeszcze innego?

Za pomoc i podpowiedzi dziękuje.

1 - jakie cisnienie masz, jaki sag

2 - nie masz regulacjitlumienia powrotu? to bedzie mulil poki nie wlejesz olejunp 5W (oryginalnie 10W)

3 - wsadz miedzy lage a srubke noz albocos podobnego, i odkrecaj odginajac srube ciagle, topopularny problem.

4 - psikanie brunoxem to nienajlepszy pomysl...

• 2 tygodnie później...

Przepraszam że odpowiadam z takim poślizgiem.

SAg-amor ugina się na 26 mm, więc jest to jakieś 25%, ciśnienie 86 psi, nie nam u siebie regulacji tłumienia powrotu (niestety)- koledze nie udało się takiego załatwić, i mój Axon RL w 2008 r. kosztował 550 zł....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...