Skocz do zawartości

[hamulce]jak odsunac tarcze w zacisku?

swimfan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z ustawieniem hamulca, a mianowicie tarcza przylega do jednej strony zacisku hamulca,co moge z tym zrobic.Zacisk jest raczej dobrze ustawiony,bo jak biore kolo z druiego roweru wszystko smiga pieknie.Napomne ze ostatnio rozbierlem/konserwowalem piaste M525 ,ale jakos nie widze ze moglem cos zle poskadac????

No właśnie kupa osób poleca ten sposób z zaciśnięciem klamki - u mnie osobiście ten sposób też nie zadziałał ani razu :sick: Moim zdaniem najlepiej jest lekko odkręcić zacisk hamulca tak aby można było go przesuwać z minimalnym oporem, a następnie ustawić go tak żeby nic nie obcierało, skręcić i gotowe

Połóż rower na boku , albo podwieś go jak masz gdzie tak żeby koło mogło się swobodnie kręcić , poluzuj śruby , zakręć kołem i ruszaj zaciskiem do momentu aż znajdziesz takie położenie że nie będzie nic ocierać , jak już znajdziesz takie położenie to dokręcaj na przemian powoli raz jedną raz drugą śrubę mocującą .

Trochę cierpliwości i się uda ;)

po nazwie tematu domyślam się, że chodzi o hamulce :teehee: po treści, że o tarczowe :thumbsup:

a dalej to już :sorcerer: :sorcerer: :sorcerer: i czekaj odpalę magiczną kulę . . . może Elixir 9 ?

Tak serio napisz jakie to hamulce :thumbsup:

No wiesz jak to roznica:) no moze i 9 ale Hayesy wiec sam rozumiesz ze przy nich troche zabawy zawsze jest:)

Odkrecanie i ustawienie zacisku nie do konca sie sprawdza bo jak tarcza przylega do jednej strony zacisku to sami rozumiecie ze ciezko jest cos regulowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...