kajux15 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam serdecznie. Mam takie małe pytanie. Mam amortyzator Spinner Ammo 1 130mm skoku i delikatnie brudzi on olejem na lewym goleniu. Czy jest to jakaś usterka czy to raczej normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeżeli ciągle olej wylatuje po wytarciu szmatką to to jest usterka z żadnego amortyzatora nie powinien się wylewać olej podczas pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeśli jest to niewielki wyciek (zostają tylko ślady brudu tam, gdzie ugiął się amortyzator) to nie masz się czym przejmować. Po prostu zcieraj szmatką brud, żeby nie niszczył uszczelek i nie dostawał się do środka przy ponownym zgięciu amorka. Miałem taki problem w moim RS Dart 2 i z czasem olej przestał wyciekać Gorzej, jeśli wyciek jest większy i olej brudzi zewnętrzne części amorka. Wtedy najlepiej podjedź do serwisu żeby się temu przyjrzeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajux15 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeśli jest to niewielki wyciek (zostają tylko ślady brudu tam, gdzie ugiął się amortyzator) to nie masz się czym przejmować. Po prostu zcieraj szmatką brud, żeby nie niszczył uszczelek i nie dostawał się do środka przy ponownym zgięciu amorka. Dokładnie tak się dzieje i scieram wlasnie brud i slady po kazdej jezdzie. To pewnie nic powaznego. Mam naadzieje, ze to zjawisko zaniknie ;D Dzieki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 U mnie tak zaczęło się dziać po wlaniu oleju silnikowego do goleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajux15 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Mi tak od poczatku, ale ja nie zmienialem oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Venomiz dobrze streścił sprawę. W amortyzatorach gdzie jest sprężyna i tłumienie olejowe tak czasem bywa. Też miałem taki przypadek, jest to trochę wnerwiające ale idzie z tym żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 jak jest zamkniety tlumik to nie ma prawa sie tak dziac chyba ze masz juz wyruchane uszczelki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajux15 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 dziac chyba ze masz juz wyruchane uszczelki... Nie sadze bo amorek nowka. 2 miechy ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Nie sadze bo amorek nowka. 2 miechy ma to dziwne, po 2 miesiacach to nawet XCR nie brudzi... moze psikales brunoxem co jazde i nie wycierales dokladnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajux15 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 moze psikales brunoxem co jazde i nie wycierales dokladnie? Nic nie stosowałem wlasnie i zastanawiam sie czy to nie czas aby zaczac cos stosowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 To smar ze ślizgów nie żaden olej i to do niego przyczepiają się syfy U mnie w domu stoi Spinner Ammo tyle że Axle i po obmacaniu go przez kolegę dostałem informację że mam strasznie tłuste golenie przez smar ze ślizgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 jak jest zamkniety tlumik to nie ma prawa sie tak dziac chyba ze masz juz wyruchane uszczelki... Powiedziałbym że nie zależy to od konstrukcji widelca, czy ma kąpiel czy zamknięty kartusz. Junior marcoka nie zostawiał na goleniach obwódki z oleju, rs revelation tak, mimo że ten pierwszy miał kąpiel a ten drugi zamknięty tłumik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Powiedziałbym że nie zależy to od konstrukcji widelca, czy ma kąpiel czy zamknięty kartusz. Junior marcoka nie zostawiał na goleniach obwódki z oleju, rs revelation tak, mimo że ten pierwszy miał kąpiel a ten drugi zamknięty tłumik. ale jesli jest zamkniety tlumik, a w dolnych lagach smar staly i wycieka olej tzn ze cos jest S^%$#^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Chyba, że widelec ma jeszcze filcowe krążki nasączone olejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Filcowe? Ten materiał przywołuje wyobrażenie o kapciach a nie o częściach do widelca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajux15 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 ale jesli jest zamkniety tlumik, a w dolnych lagach smar staly i wycieka olej tzn ze cos jest S^%$#^ To nie jest znow taki smar i nie wycieka olej taki jak kujawski tylko zostaja takie lekkie slady. Mam nadzieje ze pojezdze i to sie ''wysmaruje'' czyli skonczy brudzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie ma co się rozwodzić czemu tak się dzieje. Po prostu czasem tak jest. Ścieraj szmatką po każdej jeździe i z czasem przestanie brudzić. Dodatkowo co jakiś czas nawilżaj uszczelki jakimś specyfikiem żeby nie popękały i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajux15 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie ma co się rozwodzić czemu tak się dzieje. Po prostu czasem tak jest. Ścieraj szmatką po każdej jeździe i z czasem przestanie brudzić. Dodatkowo co jakiś czas nawilżaj uszczelki jakimś specyfikiem żeby nie popękały i będzie git Dokladnie. Chcialem sie upewnic. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Nic tylko jezdzic i sie nie przejmowac ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.