Skocz do zawartości

[do 700zł] Rower miejski i na trasy

PiVoSH

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nadszedł dla mnie moment, w którym komunijny rower jest delikatne mówiąc za mały, a jego stan po 6 latach nie powala. Do tego podrosło i przytyło mi się trochę (182cm, 83kg) więc postanowiłem kupić "nowy" (w zamyśle używany) rower. Budżet, jak już podałem, największy nie jest, a jego ewentualna modyfikacja nie jest zbytnio możliwa.

Założenia, jakie stawiam - cena poniżej 700zł (w ostatecznej ostateczności będę w stanie dołożyć jeszcze 100zł, ale tylko jak naprawdę będzie bardzo warto), koła raczej 28', oczywiście dostosowanie do moich wymiarów, no i charakterystyka tras - połowa to miasto, 40% to trasy po asfalcie i utwardzonych nawierzchniach, reszta to jakiś leśne dróżki itp., więc rower bardziej w kierunku szosowca niż górala, choć jak będzie z tym w moim budżecie - nie wiem, mam nadzieję, że pomożecie :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

naprawdę nikt nic nie wie w tym temacie? Dołożę jeszcze jedno pytanie - czy warto dokładac do Kandsa 1100, Lazaro Evolution V3 czy używanego Kandsa 1300? Co jest najlepszym wyborem?

Napisano

Ja bym wziął używanego kandsa 1300 albo odpowiednika lazaro (tego z lock-outem) w bardzo dobrym stanie za 700zł - jeśli takiego znajdziesz.

Skoro i tak jesteś zdecydowany na używkę to spokojnie znajdziesz też i coś innego porządnego do 700zł, trzeba polować.

Jeśli masz niewielkie wymagania to i nowy kands 1100 starczy, ma miejsce na rozbudowę kiedyś tam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...