PiVoSH Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam. Nadszedł dla mnie moment, w którym komunijny rower jest delikatne mówiąc za mały, a jego stan po 6 latach nie powala. Do tego podrosło i przytyło mi się trochę (182cm, 83kg) więc postanowiłem kupić "nowy" (w zamyśle używany) rower. Budżet, jak już podałem, największy nie jest, a jego ewentualna modyfikacja nie jest zbytnio możliwa. Założenia, jakie stawiam - cena poniżej 700zł (w ostatecznej ostateczności będę w stanie dołożyć jeszcze 100zł, ale tylko jak naprawdę będzie bardzo warto), koła raczej 28', oczywiście dostosowanie do moich wymiarów, no i charakterystyka tras - połowa to miasto, 40% to trasy po asfalcie i utwardzonych nawierzchniach, reszta to jakiś leśne dróżki itp., więc rower bardziej w kierunku szosowca niż górala, choć jak będzie z tym w moim budżecie - nie wiem, mam nadzieję, że pomożecie
PiVoSH Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 naprawdę nikt nic nie wie w tym temacie? Dołożę jeszcze jedno pytanie - czy warto dokładac do Kandsa 1100, Lazaro Evolution V3 czy używanego Kandsa 1300? Co jest najlepszym wyborem?
Tadeus Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja bym wziął używanego kandsa 1300 albo odpowiednika lazaro (tego z lock-outem) w bardzo dobrym stanie za 700zł - jeśli takiego znajdziesz. Skoro i tak jesteś zdecydowany na używkę to spokojnie znajdziesz też i coś innego porządnego do 700zł, trzeba polować. Jeśli masz niewielkie wymagania to i nowy kands 1100 starczy, ma miejsce na rozbudowę kiedyś tam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.