Chciałem kupić piasty w kolorze czerwonym z pierwszego linka, jednak zastanawiam się, czy to jest dobry wybór. O ile waga piast jest ciekawa to nie mam pojęcia co to za cudo.
Druga sprawa to hamulce. Chciałem kupić Hygia Aspire (też czerwone), jednak tutaj też mam wątpliwości co do jakości i trwałości hamulców. Hamulce kosztują 620 zł.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze, wyrażenie opini na temat tych wynalazków i czy nie zaczynam znowu kombinować.
Jak złożę już hamulce to będę dalej myślał nad zmianami - korba, siodełko, no i oczywiście zakup amortyzatora (kiedyś będę musiał to coś co kupiłem na przód wymienić, ale tutaj "ekolodzy" bardzo mocno protestują, bo wydatek uszczupli budżet o 1k zł).
Pytanie
Gruney
Posiadam akutalnie taki rower:
Historia składania przeze mnie roweru jest bardzo zawiła i kosztowała mnie więcej o kilka stówek niż powinna, ale mniejsza o to.
Potrzebuję Waszej pomocy w doborze nowych podzespołów.
Zamierzam kupić piasty i hamulce zgodnie z zasadą - "V-brake'i do lamusa".
Znalazłem na allegro takie cuda:
Piasty MTB XC Extremebike pod tarczę czerwone . (2511356279) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Komplet piast SRAM X9 32H 2012r - LEMONBIKE (2536873157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Novatec Komplet KOLORY D041 i D042 XC MTB Wys.0! (2547314192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Chciałem kupić piasty w kolorze czerwonym z pierwszego linka, jednak zastanawiam się, czy to jest dobry wybór. O ile waga piast jest ciekawa to nie mam pojęcia co to za cudo.
Druga sprawa to hamulce. Chciałem kupić Hygia Aspire (też czerwone), jednak tutaj też mam wątpliwości co do jakości i trwałości hamulców. Hamulce kosztują 620 zł.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze, wyrażenie opini na temat tych wynalazków i czy nie zaczynam znowu kombinować.
Jak złożę już hamulce to będę dalej myślał nad zmianami - korba, siodełko, no i oczywiście zakup amortyzatora (kiedyś będę musiał to coś co kupiłem na przód wymienić, ale tutaj "ekolodzy" bardzo mocno protestują, bo wydatek uszczupli budżet o 1k zł).
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.