Skocz do zawartości

[składanie kół] nowe, lekkie koła głównie do mtb, ale nie tylko

siwy84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mój dobry znajomy posiadający własny sklep-o-warsztat zajmuje się między innymi składaniem kół. Część oferty można znaleźć na allegro pod adresem: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15635787

Tak jak wspomniane w aukcji, głównie składa je z obręczy alex rims, szprych cn spoke bądź dt swiss i przeważnie piast chosen.

Pewnie część z was zna piasty chosen, a jeszcze inni nie darzą ich zaufaniem... Mają do tego prawo, bo była gorsza seria tych piast, w których psuły się bębenki. W tym momencie, kupując piasty u mojego kolegi, macie pewność, że kupujecie sprzęt pozbawiony tej wady.

Sam kupiłem u niego leciutkie kółka, złożone z DT Revo, Alex Rims XCR100D, piast Chosen i nie mam z nimi absolutnie żadnych problemów. Zaliczyly już ponad tysiąc kilometrów, w tym kilka maratonów i kręcą się jak nowe. Natomiast znam kolegę, nota bene chyba moderator tego forum, który kupując koła na bike stacji (dt revo, piasty xtr i obręcze mavca) musiał co chwilę (a szczególnie po wyścigach) dociągać w nich szprychy, bo koła się rozcentrowywały...

Kumpel używa tensometru i podchodzi do tematu w pełni profesjonalnie dlatego macie pewność, że kółka będą idealne.

Składał mi też koło do enduro (z dt competition i obręczy en521) i po wypadzie w góry kółko koliście okrągłe ;)

Także polecam, bo za niewielką kasę można "wylajtować" rower, co z resztą sam uczyniłem :)

Pozdrawiam,

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...