kazujama Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Mam pytanie do posiadaczy tego amorka lub do osob co mialy z nim stycznosc. Czy pokretlo blokady skoku po zablokowaniu powinno sie odblokowywac po najechaniu na wieksza przeszkode ? Czy tylko ma to dzialac na zasadzie tego 30 mm skoku podczas blokady ? I jeszcze takie pytanko kiedy odblokowuje pokretlo to czuc taki lekki klik natomiast podczas blokady nie ma wyczuwalnego kliku czy wszystko jest ok z blokada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Styczności nie miałem ale wiem, że wyłączenie blokady w takiej sytuacji to normalne zachowanie amortyzatora zapobiegające jego uszkodzeniu. Skok podczas blokady 30 mm nic do tego nie ma z tego co czytałem. Z jak to nazwałeś "kliknieciem" to nie mam pojęcia jak to u Ciebie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Kliknięcie jest całkiem normalne więc nie masz się czym przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazujama Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Kliknięcie jest całkiem normalne więc nie masz się czym przejmować. tylko że to kliknięcie występuje podczas odblokowywania a nie ma go podczas blokowania, dodatkowo po zablokowaniu amorek ugina się na 30 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 hmm, po to byla FG w starych Reconach zeby po najechaniu na przeszkode blokada puszczala. byl on regulowany imbusem na samym srodku pokretla, pod gumowa zaslepka (pasowal imbus od tlumienia z dolu goleni). Dziwne ze ugina sie az 30mm, ale to moze tez kwestia oleju/regulacji, nie pamietam. Klika bo w nakretce jest malutka blokadka zeby sie samo nie odblokowalo np o krzak czy tez od wstrzasow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.