Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Recon Gold TK solo air

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy tego amorka lub do osob co mialy z nim stycznosc. Czy pokretlo blokady skoku po zablokowaniu powinno sie odblokowywac po najechaniu na wieksza przeszkode ? Czy tylko ma to dzialac na zasadzie tego 30 mm skoku podczas blokady ? I jeszcze takie pytanko kiedy odblokowuje pokretlo to czuc taki lekki klik natomiast podczas blokady nie ma wyczuwalnego kliku czy wszystko jest ok z blokada ?

Styczności nie miałem ale wiem, że wyłączenie blokady w takiej sytuacji to normalne zachowanie amortyzatora zapobiegające jego uszkodzeniu. Skok podczas blokady 30 mm nic do tego nie ma z tego co czytałem.

Z jak to nazwałeś "kliknieciem" to nie mam pojęcia jak to u Ciebie jest.

hmm, po to byla FG w starych Reconach zeby po najechaniu na przeszkode blokada puszczala. byl on regulowany imbusem na samym srodku pokretla, pod gumowa zaslepka (pasowal imbus od tlumienia z dolu goleni). Dziwne ze ugina sie az 30mm, ale to moze tez kwestia oleju/regulacji, nie pamietam.

Klika bo w nakretce jest malutka blokadka zeby sie samo nie odblokowalo np o krzak czy tez od wstrzasow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...