Skocz do zawartości

[Amortyzator] Uszkodzony kartridż Torno w RST 381 AT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Posiadam w moim rowerze amortyzator RST 381 AT (dwa kartridże Torno). Niestety nie można dokręcić wentyla w jednym kartridżu, gdyż wrobił się plastikowy gwint, w który się wkręca wentyl i ucieka powietrze. W związku z tym mam kilka pytań:

1. Czy to można jakoś skleić na stałe? Jest jakiś klej co wytrzyma ciśnienie (ok. 150-200psi)?

2. Jeżeli nie to gdzie można obecnie kupić taki kartridż? Jakoś na necie nic nie znalazłem…

3. Podobno można wstawić do goleni sprężynę od Simsona, tylko jakoś od góry trzeba to zamknąć, tylko czym?

Miałem całkiem wypieprzyć tego RST i wstawić coś normalnego z olejem ale postanowiłem, że w przyszłym roku kupię nowy rower i nie chcę już w obecny doinwestowywać.

Z góry dzięki za sugestie.

Napisano

Conieco cześci do RST ma Velo czyli dystrybutor.

Jak ich pomeczysz telefonicznie to dowiesz sie czy maja interesujacy cie element i w jakiej cenie ...

Sam zakup to juz przez sklep z ich sieci dystrybucyjnej czyli najbliższy "dobry sklep rowerowy".

Mi sie tak udalo kupic tlumik do firsta ... Cena pozytywnie mnie zaskoczyla.

Pozdro

TapaTalk'nięte z Andka

Napisano

dzięki za podpowiedź, napisałem do Velo bo w nas serwisy/sklepy twierdzą, że część niedostępna.

[edit]

niestety dosałem odpowiedź od Velo, ze części zamienne nie są już dostępne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...